Turistlerin % 94'ü, İzmir'i tanımıyor...

Türkiye'ye gelen turistlerin yüzde 94'ü İzmir'i bilmiyor. Türkiye'ye giriş yapan yabancı turistlerin tamamına yakınının İzmir'i tanımadıkları ortaya çıktı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Turistlerin % 94'ü, İzmir'i tanımıyor...

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA), Art Grup, Wolff Olins, Kita Tasarım Relam ve Danışmanlık, American World Services ve TNS konsorsiyumuna yaptırılan ‘İzmir Kentsel Pazarlama Stratejik Planı'na zemin oluşturacak ‘Durum Analizi' tamamlandı. İzmir'in turistler, yatırımcılar ve ikamet edenler nezdinde daha cazip bir şehir haline getirilmesi amacıyla yapılan plan kapsamında hazırlanan analizde, Türkiye'ye gelen yabancıların yüzde 94'ünün İzmir hakkında herhangi bir bilgisi olmadığı ortaya çıktı. Araştırmada, ayrıca İzmirlilerin yüzde 83'ünün kentte yaşamaktan memnun olduğu, Türkiye'deki fikir liderlerinin yüzde 72'sinin de İzmir'de yaşıyor olmayı diledikleri belirtildi.

İZKA Kalkınma Kurulu'nun önceki gün Mövenpick Otel'de yapılan toplantısında, kurul üyelerine uluslararası bir konsorsiyuma yaptırılan ‘İzmir Kentsel Pazarlama Stratejik Planı'na zemin oluşturacak durum analizi çalışması sonuçları hakkında bilgi verildi.

Araştırma hakkında konuşan Art Grup Eş Başkanı Fehmi Özkan, durum analizi anketi için İzmir'de 600 kişi, Türkiye'de 17 şehirde 2 bin kişi ile 10 ülkede ve Türkiye'de 700 yabancı olmak üzere toplam 3 bin 300 kişiyle yüz yüze görüşüldüğünü belirtti. Anket kapsamında, bu sene Türkiye'yi ziyaret etmiş olan yabancılara İzmir'i neden tercih etmediklerinin sorulduğunu belirten Özkan, "Bu kişilerin yüzde 94'ü İzmir hakkında herhangi bir bilgisi olmadığı için gelmediğini belirtti. Bu sonuç İzmir'in doğru biçimde tanıtılmasının önemini açıkça ortaya koydu. Diğer yandan, İzmir'i tercih edenlerin yüzde 81'inin kentten memnun ayrıldığını, yüzde 84'ünün ise İzmir ve yöresine ikinci gelişleri olduğu bulgulandı. İzmir'in özellikle yurtdışındaki bilinirliği oldukça düşük, ancak gelen turistlerin memnun kalması sevindirici" dedi.

Anket sonuçlarına göre, İzmir'in yabancı yatırımcı durumunu da anlatan Özkan, Türkiye'deki iş insanlarının yüzde 68'inin İzmir'i turizm kenti olarak gördüğünü, kenti ticaret merkezi olarak görenlerin ise yüzde 18'de kaldığını dile getirdi.

 

Yabancı yatırımcı payı yüzde 6,7

Kentin Türkiye'deki yabancı yatırımlardan yüzde 6,7 pay alabildiği bilgisini veren Özkan, yatırımcı çekmekte ise kısa vadede zorlanılacağını belirterek, "Bizim bazı şeyleri farklı yapmamız lazım. Şirketlerin yanı sıra karar verme sürecini etkileyenlere ulaşmamız gerekiyor. Bu dönemlerde farklı coğrafyalara yönelmek gerekiyor" şeklinde konuştu. (Referans)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.