Turistler, Levent Vadisi’ni ‘teras’tan izleyecek

Malatya Turizm Çalıştayı'nın açılışında konuşan Vali Ulvi Saran, Akçadağ ilçesindeki Levent Vadisi'ne jeopark yapacaklarını belirtterek, “Burada bir ilke imza atarak turistler için bir seyir terası kuracağız” dedi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Turistler, Levent Vadisi’ni ‘teras’tan izleyecek
(TUYED) Vali Saran, konuyla ilgili olarak İnönü Üniversitesi ve İstanbul Üniversitelerinden bazı yetkililerle temaslarda bulunduklarını anınsatarak şu bilgileri verdi: “Levent Vadisi, bünyesindeki Roma Dönemi'nden kalan kaya mezarlarının yanı sıra, tabii yapısı itibariyle büyük önem taşıyor. Burada bir jeopark kuracağız. Vadinin iki yanı kayalıklardan oluşuyor. Turistlerin bu oluşumları izlemeleri için, 150 metre yüksekliğe içinde dürbünlerin de olacağı seyir terasları kuracağız.”

Levent Vadisi’ni sadece jeopark meraklıları için değil, doğa ve macera tutkunları için de bir cazibe merkezi haline getirmeye kararlı olduklarını vurgulayan Vali Saran, “Malatya’da turizmi çeşitlendirmeye hedefliyoruz. Bu hedef doğrultusunda da Levent Vadisi’ni doğa yürüyüşleri, paraşüt, kaya tırmanışı, kampçılık ve izcilik gibi spor ve alternatif turizm konularının önemli bir rotasına dönüştüreceğiz” dedi.

Turizm, gelir duygusunun ötesinde...
Turizm çabalarının temelinde daha fazla gelir elde etme duygusunun yer almaması gerektiğinin altını çizen Vali Saran, bu konuda şunları söyledi: “Turizmin önemli iki bileşeni olan kültürel ve tarihi birikimin ortaya çıkartılması da önemli. Bizler kökleri olmayan bir toplum değiliz. Dolayısıyla bu birikimin anlamını ortaya koymak, turizm pastasından maddi bir takım şeyler elde etme beklentisinden öte bir şeydir.”
 
Malatya Valiliği bünyesinde oluşturulan Koruma Uygulama Denetim Bürosu'nun (KUDEB) kuruluşunun faaliyetleri hakkında da bilgiler veren Vali Saran özetle şunları söyledi: “’Belleğini koruyan şehir’sloganıyla Malatya'daki tarihi ve mimari değerlerin tespitine başladık. Gündüzbey, Yuvalı, Yeşilyurt’ta sokak sağlıklaştırmaları, Beşkonaklar, Sevserek Han, Taşkale Han, Taşhoran Kilisesi, Venk Şapeli ve sekiz Selçuklu kervansarayında ise restorasyon çalışmalarını başlattık.”
 

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.