Turistler en fazla ondan şikayetçi...

Muğla Valiliği bünyesinde kurulan 179 Turizm Çağrı ve Danışma Merkezi'ne Fethiye bölgesinden en fazla gürültü kirliliği konusunda şikâyet yağıyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Turistler en fazla ondan şikayetçi...

Fethiye'den merkeze telefon ve e-posta yoluyla yapılan 825 şikâyetin büyük bölümünü Fethiye merkezde yaşayan yabancıların talepleri oluşturuyor.

Muğla Valiliği tarafından turizm sektöründeki hizmet kalitesini yükseltmek için 2009 yılı başlarında kurulan 'Alo 179 Turizm' hattı özellikle yabancıların şikâyet mercii oldu. İngilizce, Rusça, Almanca ve Türkçe dillerinde hizmet veren merkez, mail ve telefon aracılığı ile şikâyetleri kabul ediyor. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası(FTSO) tarafından Fethiye'nin sorunlarını tespit etmek amacıyla hazırlanan ve kitapçık haline getirilen istatistiklere göre merkeze telefon yoluyla Fethiye'den 421 adet başvuru yapıldı.

Bu yıl içerisinde yapılan bu başvuruların 159'unu gürültü kirliliği oluştururken, bunu sırasıyla 45 başvuru ile çevre ve deniz kirliliği, 18 başvuru ile yer sorma ve yine aynı adette yardım talepleri oluşturuyor. 179 turizm hattı yabancıların adli olaylarda başvurduğu adresler arasında yer alırken bu yıl merkeze telefonla 15 adli olay bildirildi. Merkeze gelen şikâyetlerin büyük bölümünü Fethiye merkezde yaşayan yabancıların yaptığı şikâyetler oluştururken, merkezden gelen şikâyet sayısı 188 olarak gerçekleşti. (Fetiye Cihan) 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.