Turistler Biga'nın gizemli mağarasına ilgi gösteriyor

Çanakkale’nin Biga ilçesinde bulunan ve efsanelere konu olan Balıkkaya Mağarası, gizemi ile turistlerin ilgisini çekiyor.

31/12/2019 23:40
Turistler Biga'nın gizemli mağarasına ilgi gösteriyor

Biga ilçe merkezinde bulunan ve çocuklu kadın efsanesiyle bilinen Balıkkaya Mağarası, anlatılagelen çocuklu kadın efsanesinin yanı sıra, sahip olduğu konum itibari ile de muhteşem bir manzaraya sahip. Efsaneyi duyup mağarayı yerinde görmek için gelen turistler, mağaranın bulunduğu alana kurulu mesire alanından muhteşem Biga manzarasının da keyfini sürüyor.  Başta sedir, kızılçam ve fıstıkçamı olmak üzere, çok sayıda ağaç türünün süslediği Balıkkaya Mesire Alanı’nın bol oksijenli temiz havasından oldukça etkilenen turistler, geliş saatlerine göre burada Biga manzarası eşliğinde kahvaltı ediyor, yemek yiyor veya birşeyler içerek hoşça zaman geçiriyor. 

Balıkkaya efsanesi

Balıkkayasının Biga’ya bakan kısmındaki mağaranın içinde kucağında bebeği olan kadına benzetilen bir kaya bulunuyor. Efsaneye göre bu kadın Allah’ın gökyüzünde olduğunu ve ona ulaşmak için kırk veya bin deveyi üst üste koymanın yeterli olacağını düşünür. Allah’a erişemediğinde taş olmayı göze alan kadın, bir gün kırk veya bin deveyi üst üste dizer. Kendisi de en üste çıkar ancak Allah’a ulaşamayarak orada taş olur. Bu taş kadının ve deve izlerinin Balıkkayada olduğuna ve kadının göğüslerinden önceleri süt şimdi de su aktığına inanılır.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.