Turistin talep ve tatil anlayışı değişti

Club Salima Genel Müdürü Batu Pasiner, başta kendi otelleri ve Kemer Bölgesinde gerçekleşen renevasyon çalışmalarını değerlendirdi.

31/12/2019 23:40
Turistin talep ve tatil anlayışı değişti

Halil ÖNCÜ – KEMER

Pasiner “Misafirlerin talepleri ve tatil anlayışları değişiyor. Bunları yakalamak, fiyat ve kalite dengesini doğru kurabilmek adına bu yatırımların da yapılması gerekiyor”
Kemer Beldibi bölgesinde yer alan Club Salima Tatil Köyü Genel Müdürü Batu Pasiner yaptığı açıklamasında, gerçekleştirdikleri renevasyon çalışmaları ile misafir memnuniyetini daha da yukarı çekeceklerini söyledi. Pasiner “Misafirlerin talepleri ve tatil anlayışları değişiyor. Bunları yakalamak, fiyat ve kalite dengesini doğru kurabilmek adına bu yatırımların da yapılması gerekiyor” dedi.
Misafirlerimizin de düşüncelerini alarak Renevasyon çalışmaları yaptık
12 Nisan’da sezona merhaba diyeceklerini ifade eden Pasiner, oteldeki renevasyon çalışmalarını şöyle özetledi: “Geçen seneki güzel sezonun ardından otelimizde misafirlerimizi daha da memnun edebilmek adına renevasyon çalışmalarına başladık.  Bütün odalarımızı baştanbaşa değiştirdik. Yani odalarımızın mobilyaları, doğramaları, sıvaları, banyoları, seramikleri ve balkonlara kadar tamamını yenileyerek yepyeni odalar yarattık. Güzel olduğunu da düşünüyoruz. Tabi son kararı misafirlerimiz verecek. Misafirlerimiz konaklama yaptıktan sonra onların da düşüncelerini de alacağız. Geçtiğimiz yıl bir kısım odalarımızı örnek olarak bu yenileme içine almıştık. Burada konaklayan misafirlerimiz çok olumlu düşüncelerini bizlere iletmişlerdi. Bizde bu doğrultuda odaların tamamını yeniledik ” dedi.
Türkiye artıya geçecek
Sezonu da değerlendiren Batu Pasiner, “ Fuarlar öncesi çevremizdeki gelişmeleri de dikkate alırsak beklentimiz oldukça yüksekti. Türkiye’nin iyi bir satış beklentisi içinde olduğunu görüyorduk. Fuarlarda da bunu kısmen gördük. Ancak Rusya kaynaklı, Kırımdaki olayların da etkisi ile klasik mayıs başı doluluk problemi gibi, kısa vadede bir takım sıkıntılar yaşadık. Rusya’da çalışan büyük acentelerin sahiplerinin basın toplantıları da bu düşüncelerle gelişti. Bu gelişmelerin biraz daha soğuması ile Türkiye’nin biraz daha artıya geçeceğini düşünüyorum. Mevcutta % 10 gibi bir gerileme gözüküyor ama Kırım’ın biraz soğuması ile Türkiye Akdeniz’deki en cazip ülke olma konumunu devam ettirecek diye düşünüyüm” dedi.
Rusya pazarı çok dinamik Pazar
Kemer turizm adına oldukça eski ve tanınan bir bölge olduğunu da sözlerine ekleyen Pasiner,  Turizmin ilk başladığı yerlerden birisinin Kemer olduğunu ifade ederek, “  Dolayısıyla buradaki eski tesislerin renevasyona sürekli ihtiyacı var. Yenileme yapmak gerekiyor. Misafirlerin talepleri ve tatil anlayışları değişiyor. Bunları yakalamak,  fiyat ve kalite dengesini doğru kurabilmek adına bu yatırımların da yapılması gerekiyor. Bölgemizdeki tesisler de bunu yakalamış durumdalar. Geçmiş yıllarda iyi de doluluk oranları yakalanınca bu yatırımları yapmaya karar vermiş durumdalar. Ağırlık, Rus pazarı olduğu için Bölgemizdeki bu yatırımların Rusya Pazarına yönelik olduğunu düşünüyorum. Rusya pazarı çok dinamik Pazar. Misafirlerin beklentileri hızla artıyor” dedi.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.