Turistin cebindeki 5 kuruşu dahi almalıyız

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Alanya Bölge Temsil Kurulu Başkanı Bilal Korkmaz, "Turisti rahatsız etmeden, cebindeki 5 kurulu dahi almalıyız" dedi.

21/07/2019 21:51
Turistin cebindeki 5 kuruşu dahi almalıyız

TÜRSAB Alanya Bölge Temsil Kurulu Başkanı Bilal Korkmaz Alanya'daki gece ve gündüz yapılan safari turlarını değerlendirdi. Korkmaz, "Turizme ne kadar katkı sağlayabiliyoruz ona bakmalıyız" diye konuştu.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Alanya Bölge Temsil Kurulu Başkanı Bilal Korkmaz Alanya'daki gece ve gündüz yapılan safari turlarını değerlendirdi. Haberalanya'da yer alan habere göre, Korkmaz yaptığı açıklamada, "Turisti rahatsız etmeden, cebindeki 5 kurulu dahi almalıyız" diye konuştu. Korkmaz, "Biz genel prensip olarak acenteciler ve TÜRSAB olarak bakış açımız, Türk turizmine katkı ne kadar yüksek yapılabilirse onun yapılmasını istiyoruz.

Turistin cebindeki 5 kuruşu dahi alın

Dolayısıyla biz diyoruz ki acentelerimizle, daha doğrusu hizmet veren herkese, turistin cebindeki 5 kuruşu dahi alın, ama incitmeden alın, kibarca alın. Rakip olduğumuz ülkelerde veya okyanus ötesi ülkelerdeki turizmciler inanın bana turisti havaalanından geri döndürürken bile beş parasız gönderiyorlar.

Turist cebindeki bütün parasını ve kredi kartlarında harcayıp öyle çıkıyor. Amaç budur. Turizm yapacaksanız bir kere bunu yapmalısınız. Ona yasak buna yasak, ona engel, bunu engelle ile netice alamazsınız. Biz para kazanmak istiyoruz. Ama turisti incitmeden veya ülkeye başka bir zarar vermeden. Kötü kirli atık bırakmadan turisti memnun ederek parasını almak yaptığımız o" dedi.

Gerekli uyarıları yaptık 

Gece ve gündüz safari seferlerinin olmasının bir sıkıntı olmadığını söyleyen Korkmaz, safari turlarının önceki döneme göre daha iyi durumda olduğunu aktardı. Korkmaz, "Gece ve gündüz safarisi yapılmalı.

Biz mümkün mertebe safaricilere de, diğer hizmet sektöründeki çalışan acentelerimizin hepsine daha disiplinli, çevreye zarar vermeden, kimseyi rahatsız etmeden, ülkenin milli menfaatleri  ters düşecek bir harekette bulunmadan, bir acıya kötü görüntüye meydan vermeden, çalışmalarını sağlamak için üstün gayret gösteriyoruz.

Safari ekipleri çevreyi rahatsız etmemeli

Safarilerle ilgili sık sık gündeme geldi bazı şeyler. Biz onun üzerine safarileri daha çok eğildik. En son yine 2 hafta önce tekrar toplantı yaptık uyardık kendilerini. gerek yollarda meskun mahallerde geçerken çevreyi rahatsız etmemeleri, gerek kazalara sebebiyet vermemeleri yönünde.

Şu an elbette ki hataları eksikleri var. Ancak bir öncekine göre daha iyi olduğu kanaatindeyim. Üzerlerinde oluşturduğumuz baskının fayda sağladığını düşünüyorum. Buna yine devam edeceğiz, fırsat vermeyeceğiz" diye konuştu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.