Turistik bölgelerde yoğun denetim yapılıyor...

Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK) Başkanı Mehmet Küçük, "Turizm sezonu başta olmak üzere turistik bölgelerde, TAPDK, Gelir İdaresi Başkanlığı, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, çok yoğun denetimler yapıyor" dedi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Turistik bölgelerde yoğun denetim yapılıyor...

Mehmet Küçük, "Olayın belgeli üreticilerden, ithalata uygunluk belgesi alan ithalatçı firmalardan, onlara bağlı distribütörlerden, dağıtım ağından, pazarlama ağından kaynaklanan bir boyutu var mı, bandrol sürecinden kaynaklanan bir boyutu var mı bunların hepsi savcının tahkikatıyla ortaya çıkacak. O süreçten sonra biz, üzerimize düşen her ne varsa Kurum olarak yapacağız” diye konuştu.

İleri gitme lüksümüz yok...

Her kurumun görev alanının farklı olduğunu belirten Küçük, şu değerlendirmeyi yaptı: “Alkollü içkilerin üretim, ithalat, ürün içeriği, satışı, kayıt dışı veya yasa dışı ticareti boyutlarıyla mevzuat dahilinde adli, idari ve mali yetkileri kapsamında işleme tabi tutuluyor. Bandrol konusu Gelir İdaresi Başkanlığı ve TAPDK’nın görev alanına giriyor. Konu tütün olunca, tütün mamulü olunca, konu alkol olunca, alkollü içki olunca, metil alkol olunca hemen insanların aklına TAPDK geliyor. Kendi yetki alanınızda olmayan bir hususla ilgili yetki kullanmak, fazla ileri gitmek gibi bir lüksünüz yok.”

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.