Turist rehberleri üvey evlat mı?

ADRO eski başkanı İsa Akdağ, "Profesyonel turist rehberleri bu ülkenin üvey evlatları değil, onlar bu ülkenin aynasıdır" dedi.

12/11/2019 11:34
Turist rehberleri üvey evlat mı?

Akdağ, "Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan Yargı Reformu Stratejisi Programı'nda avukatlara yeşil pasaport imkânının tanınacağının açıklanmasının ardından, dün de  ‘İhracatçılara Hususi Damgalı Pasaport Verilmesi'ne dair karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Cumhurbaşkanımızdan aynı hakların profesyonel turist rehberlerine de verilmesini rica ediyoruz" diye konuştu.

Turist rehberleri bu ülkenin aynasıdır

"Profesyonel Turist Rehberleri, ülkemizin aynasıdır. Yurtdışından gelen misafirlerlerle ilk temas eden kişi, rehberdir. Aynı zamanda turist ülkesine döndükten sonra hatırladığı kişi yine rehberdir. Ülkemizin tarih, kültür, coğrafya, gelenek ve göreneklerini aktaran ve ülke imajını en güzel şekilde misafirlere yansıtan rehberlerdir.

Bu ülkenin ne kadar adalete ihtiyacı varsa, ne kadar ekonomiye ihtiyacı varsa, aynı oranda, hatta daha fazla oranda tanıtıma ihtiyacı vardır. Bir ülkenin tarih, kültür, coğrafya, gelenek, görenek, adalet ve ekonomisini iyi ve eğitimli insanla tanıtırsanız; hem o ülkeye karşı oluşmuş olan ön yargıları yıkarsınız, hem de o ülkeye olan olumsuz bakış açısını değiştirmiş olursunuz" diyen İsa Akdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

Turizm 52 sektörü besliyor

"Nasıl turizm 52 sektörü besliyorsa; işte rehberler de, bu 52 sektörün tanıtımını sahip oldukları bilgi, birikim ve kullandıkları profesyonel yabancı dilleri yapıyorlar. Böylece, turizmin vazgeçilmez ana halkasını oluşturuyorlar.

Ülke tanıtımı soyut bir hizmet olduğu için, ne kadar kaliteli hizmet üretmiş olursanız olun, eğer sunumunu iyi yapamazsanız, hizmetinizin kalitesini gösteremezseniz.

Türkiye’de yaklaşık olarak 15 bin kokartlı profesyonel turist rehberi var

Türkiye’de yaklaşık olarak 15 bin kokartlı profesyonel turist rehberi bulunuyor. Büyük çoğunluğu üniversite mezunu olan, en az bir, çoğunlukla birkaç yabancı dili çok iyi düzeyde konuşan rehberlerin, ülkemizi turistlere en iyi biçimde tanıtmak ve ülkeden memnun ayrılmalarını sağlamak konusunda büyük misyon ve görev üstlenmişlerdir.

Biz de turist rehberleri olarak, bir an önce sesimizin duyulmasını, aynı hak ve  imkanların bu ülkenin turizm elçilerine de verilmesini ümit ediyoruz." 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.