Turist Rehberleri Sınav Turunda…
Rehberlik Kokardına dil Ekletmek isteyen Turist Rehberleri ile Rehberlik Okulu Mezunları için Turist Rehberleri Birliği'nce Ankara'da düzenlenen sınav, Türkiye'nin birçok şehrinden gelen turist rehberleri ile rehber adaylarının katılımıyla yapıldı.

Almanca, İngilizce, Fransızca gibi dillerin yanında Arapça, Farsça, Çince, Portekizce, İspanyolca gibi bir dilde organize edilen sınavlar sözlü ve yazılı olarak yapıldı. Sözlü sınavları kazananların yazılı sınavlara katılmalarıyla sonlanan sınav turunda rehberlerin ve rehber adayları heyecanlarını gizleyemediler.
Sınavlara katılan sayıları 1300’ü aşan profesyonel turist rehberleri ile rehberlik okulu mezunu adaylar için sınavları yapıldığı Başkent Ankara’nın tanıtımının yapıldığı bir gezinin Ankara Turist Rehberleri Odası ‘nın öncülüğünde Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, yerel yönetimler ve Meslek Birliklerinin katkısıyla organize edilmesi yolundaki düşüncemize, Ankara Rehberler Odasındaki yetkili arkadaşların cevabı ‘ TUREB tarafından ilk kez böyle bir sınav organize edilmeye çalışıldı..Önceliğimiz sınavların aksama olmadan başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesi oldu.Bundan sonraki sınavlarda programa almak mümkün olabilir ‘ şeklinde oldu.
Önümüzdeki yıllarda yapılacak sınavların Rehberler odalarının bulunduğu illerde yapılması ve katılacaklar için tanıtım gezilerinin o ildeki odaca organize edilmesini, rehberlerin yöre hakkında bilgilerini tazelemelerine katkıda bulunabileceği düşüncesiyle Turist Rehberliği Birliği (TUREB) e önermek istiyorum.
Arkeoloji Dünyasının Büyük Kaybı...Kadirli – Karatepe’nin Halet Ablasını Kaybettik...
1984 yılında Karatepe Aslantaş Açık Hava Müzesine tayinim çıkınca tanımaktan ve Arkeoloji Dünyasını Onunla tanıdığım Hocam Prof.Dr.Halet ÇAMBEL’in vefatını büyük üzüntüyle öğrendim.Onu uğurlamaya gelemediğim için üzgünüm.Arkeoloji Dünyasının,Kadirli ile Kız Yusuflu ve Karatepe Köylerindek i dostlarının başı sağolsun..
Adil ÇULHAOĞLU
Önemli haberleri kaçırma!
E-posta bültenine abone ol: