TUREB: Bu zor süreçte rehberlerin yanındayız

Koronavirüs salgınının en çok etkilediği sektörlerin başında gelen turizmin önemli paydaşlarından turist rehberleri, bir araya gelerek sorunlarını paylaşıyor.

07/07/2020 10:55
TUREB: Bu zor süreçte rehberlerin yanındayız

Türkiye Turist Rehberleri Birliği (TUREB) tarafından organize edilen toplantılarda, gündeme dair konular değerlendirilerek sorunlara çözüm önerileri getiriliyor.

Bugüne kadara İstanbul, İzmir, Çanakkale, Antalya ve Şanlıurfa’da yapılan toplantıların sonuncusu Aydın’da gerçekleştirildi. TUREB Başkanı Suat Tural ve Yönetim Kurulu Üyelerinin katıldığı toplantılarda, gündeme dair konular değerlendiriliyor. Rehberlerin sorunlarını dinleyen ve çözüm yolları geliştirilen toplantılarda, yönetim kurulu tarafından sorulara yanıt da veriliyor.

PANDEMİ EĞİTİMLERİ HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ

Konu hakkında bir değerlendirme yapan TUREB Başkanı Suat Tural, toplantıların çok verimli geçtiğini anlattı. Toplantılarda, turizmle ilgili öngörülerin paylaşıldığını ve rehberlerin sorunlarına çözüm önerileri getirilmeye çalışıldığını ifade eden Tural, ayrıca sektörün en önemli konusu olan Koronavirüs eğitimleri hakkında da rehberlere bilgiler verdiklerini söyledi.

TUREB olarak rehberlere yönelik pandemi eğitim videoları hazırladıklarını belirten Tural, bu zor süreçte rehberlerin yanında olduklarını belirtti. Toplantılarının bir amacının da pandemi sürecinde rehberlere moral vermek olduğun kaydeden Tural,  toplantılara devam edeceklerini ve yakın zamanda Muğla’daki turist rehberleriyle bir araya geleceklerini kaydetti.

SAHTE REHBERLERE KARŞI UYARI

Turizm hareketliliği ile birlikte saha denetimlerini artıracaklarını vurgulayan Tural, yerli ve yabancı turistleri sahte rehberlere karşı uyardı. Lisanslı rehberlerin pandemi eğitimi aldığının altını önemle çizen Tural, “Seyahat edenler, tatillerinde lisanslı rehberleri tercih etmelidir. Sahte rehberlere itibar etmemelidir. Lisanslı rehberlerimiz gerekli tüm pandemi eğitimlerini almıştır. Önceliğimiz, sağlık ve güvenliktir” diye konuştu.

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.