Turist açığımızı Körfez ülkeleriyle kapatıyoruz

Lüks kategoride 2 otelle faaliyet gösteren Demsa’nın yönetim kurulu başkanvekili Demet Sabancı Çetindoğan, “Amerika ve Avrupa’dan gelen turist sayısı azalıyor. Ancak biz açığı Körfez’den kapatmaya çalışıyoruz” dedi

31/12/2019 23:40
Turist açığımızı Körfez ülkeleriyle kapatıyoruz

Demsa Yönetim Kurulu Başkanvekili Demet Sabancı Çetindoğan, yatırım alanlarından biri olan lüks otel kategorisinde 2 otelle faaliyet gösterdiklerini hatırlatarak, kötü bir sezon geçiren turizm sektöründeki sıkıntıları, “Amerika ve Avrupa’dan gelen turist sayısında bir daralma var, şu anda Ortadoğulu turistler yoğunlukta. Biz de açığı şu anda Körfez ülkeleriyle kapatmaya çalışıyoruz” diye değerlendirdi. Bloomberg HT’de Arzu Maliki’nin sorularını yanıtlayan Çetindoğan, bu sene tesislerin tedbirli olmaları gerektiğini vurgularken, kendilerinin de minimum masraf ve maksimum kârlılık getirecek şekilde yapılandıklarını ifade etti.

Çetindoğan, lüks tüketimde de turizme bağlı bir durağanlık olduğunu belirtirken, “Ama bunun geçici olduğunu düşünüyoruz ve tabii ki tedbirlerimizi de alarak bu durumu atlatmaya çalışıyoruz” diye konuştu. “Yabancıların özellikle lüks tüketim için Türkiye’ye gelmeleri çok önemli” diyen Çetindoğan, yıl sonunda açacakları Galeries Lafayette mağazasıyla ilgili bir plan değişikliği olmadığını sözlerine ekledi. Kadınların istihdamına da değinen Çetindoğan, şirketlerindeki kadın istihdam oranının yüzde 53 olduğunu vurguladı. Çetindoğan, TİKAD olarak kadınların daha çok istihdama katılması için çalıştıklarını hatırlatıp “Hayata 10 Kat Değer Kat diye, kadınlarımızın meslek edinmesi için bir projemiz gerçekleşti” dedi.

DAHA FAZLA YABANCI ÜLKEDE YAYIN

Çetindoğan, World Travel Channel olarak Monaco Sat’ta yer aldıklarını, bununla birlikte Ortadoğu ve Afrika ülkelerinde bulunduklarını kaydederken, şöyle devam etti: “Azerbaycan ve Gürcistan’da yine kablo TV’de yer alıyoruz. İç piyasada da performansımız güzel, biz biraz daha lifestyle olduğumuz için diğer kanallardan ayrışıyoruz. Amacımız var olduğumuz 22 ülkeden daha fazla ülkede yer almak.”


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.