TURİNG'TE SULAR DURULMUYOR...! ULUSOY'A TEPKİ...

Turing'te yaşanan son olaylar ve yönetimdeki iç çekişmeler büyük kavgalara sahne oluyor. Yaklaşık bir hafta kadar önce Turing'in yönetimine giren TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Haluk Dursun ve Bülent Katkat'ın yönetime el koyduğu iddia ediliyor. Akıllara ilk gelen soru: TURİNG'te Başkan kim...?

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
TURİNG'TE SULAR DURULMUYOR...! ULUSOY'A TEPKİ...
Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu (TURİNG)’den "Çok acil" ibaresiyle yapılan yazılı açıklamada, Cumhuriyet’in temel kuruluşlarından olan ve Atatürk’ün Cumhuriyet’i ilanından bir hafta sonra Lozan Konferansı Genel Sekreteri Büyükelçi Reşit Saffet Atabinen’e kurdurduğu Türkiye Turing ve Otomobil Kurumuna tepeden inme müdahale yapılmaya çalışıldığı savunuldu.
Açıklamada, şöyle denildi:
ATATÜRK’ÜN TURİNG’İNE TEPEDEN İNME MÜDAHALE
"Cumhuriyetimizin temel kuruluşlarından olan ve Atatürk’ün Cumhuriyeti ilanından bir hafta sonra Lozan Konferansı Genel Sekreteri Büyükelçi Reşit Saffet Atabinen’ e kurdurduğu Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu’na tepeden inme müdahale yapılmaya çalışıldı.
İstanbul’a büyük hizmetler yapan efsanevi başkanı Çelik Gülersoy’un 2003 de vefatından sonra girdiği çalkantılı dönemde, kurumu ele geçirmek isteyenlerden kurtarıp istikrar sağlayan aynı zamanda Çelik Gülersoy Vakfı’nın da mütevellisi olan Başkan Dr. Uğur İbrahimhakkıoğlu’nu devirerek Turing yönetimini ele almak isteyen Türsab Başkanı Başaran Ulusoy üst üste üç kongrede de başarılı olamayınca, Genel Kurulca hep ret edilen kendisini ve iki arkadaşını, tamamen hukuka aykırı şekilde sulh hakimliğinden yönetim kurulu kayyımlığına tayin ettirdi.
Böylece bir özel hukuk tüzel kişisi olan dernek, Anayasa ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine aykırı olarak, üyelerin kendi kuruluşlarını kendilerinin yönetme ve yöneticilerini seçme hakkı ellerinden alınarak, Atatürk’ün resmen himayesine aldığı kurum, amacı dışında kullanılmaya açık hale geldi. Kurumun Kapıkule ihalesine katılan kişinin kuruma kayyım tayin edilmesi ise bir hukuk faciası!...Kurumu ele geçirme çabalarındaki sebebin genel merkezinin bulunduğu Seyrantepe kampusu karşısında yapılan Galatasaray Stadı nedeniyle değerinin olağanüstü artması, ve yüksek mal varlığı olduğu sanılıyor.

GENEL KURUL OLAĞANÜSTÜ GENEL KONGREYE ÇAĞIRILDI!
Yargıtay Onursal Genel Sekreteri olan Başkan Uğur İbrahimhakkıoğlu, kendisinin yasadışı toplanan 5 kişilik bir heyetçe başkanlıktan alınma ve Başaran Ulusoy’un kendi kendisini başkan seçme kararının Tüzük hükümleri ve Genel Kurul Kararı gereğince geçersiz ve yok hükmünde olduğunu, görevine devam ettiğini bildirdi. Derneğin Denetim Kurulu, Genel Kurul’u 11 Haziranda Genel Merkez’de olağanüstü kongreye çağırdı!" ifadesine yer verildi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.