TURGÖN VE TRIADA'dan önemli işbirliği...

Türk turizmine yeni bir pencere açılıyor. 3.250 turizm profesyoneli üyesi bulunan Türkiye'nin en aktif turizm platformu TURGÖN ile TRIADA Danışmanlık işbirliği için ilk adımı attı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
TURGÖN VE TRIADA'dan önemli işbirliği...

Son yıllarda gündemde giderek öne çıkan konulardan biri Avrupa Birliği mali destekleri...Başta kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimler ve KOBİ'ler olmak üzere, birçok kurum Avrupa Birliği projeleri hazırlıyor, yürütüyor, kendi proje birimlerini kuruyor.. Öte yandan bu konudaki mitler, “doğru '' bilinen yanlışlar giderek artıyor...

TURGÖN (Turizm Gönüllüleri Platformu) ve TRIADA işbirliği kapsamında; TURGÖN Üyeleri, TRIADA uzmanları tarafından turizm alanında açılan Avrupa Birliği hibe ve mali destek programları hakkında düzenli olarak bilgilendirilecekler.

2004 yılından beri turizm sektörünün önde gelen temsilcilerine kesintisiz online bilgi ve iletişim imkanı sağlayan TURGÖN (Turizm Gönüllüleri Platformu) Kurucusu Aydın Yaylacıklılar; TRIADA Danışmanlık ile gerçekleştirilen işbirliğine yönelik şu açıklamalarda bulundu:

“Turizm sektörü Avrupa Birliği mali destekleri hakkında yeterli bilgiye sahip değil, turizm alanında açılan hibe ve destek kredilerinden haberdar olmadıkları için bu alanda sektörel gelişimi hızlandıracak ve bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacak önemli projeler de üretilmiyor.

TURGÖN üyelerimizin bu konudaki sorularını uzman desteğiyle cevaplamak, özellikle turizm alanında açılan hibe ve kredi desteklerinden haberdar etmek, proje fikirlerini değerlendirmek ve uluslararası alanda turizm sektörüyle ilgili projeleri yakından takip edebilmek adına Hollandalı ve Türk uzmanlar tarafından kurulmuş ve 5 yılda farklı kurumlara 3 milyon TL'nin üzerinde hibe kazandırmış bir firma olan TRIADA ile işbirliğimizin ilk adımını attık.

TURGÖN ÜYELERİNE ÖZEL, E- BÜLTEN HAZIRLANACAK..

Bundan sonra, TRIADA uzmanları tarafından, TURGÖN platformu üyelerine özel, aylık e-bültenler hazırlanacak, proje fikirleri olan ancak bunları nasıl gerçekleştireceğini bilemeyen üyelerimiz için uzman görüşü desteği sağlanacak, uluslararası projelerden güncel haberler bizlere ulaşacak...Turizm sektörüne yeni bir bakış açısı ve farkındalık kazandıracak bu işbirliğinin Türk turizmine ve ülkemize fayda getireceğine inanıyorum '' dedi.

HEDEF: TURİZM ALANINDA UYGULANAN PROJE SAYISININ ARTMASI…

TRIADA Genel Müdürü Sevgi Kunut AÇAN ise “TURGÖN, yaklaşık 3.250 üyesi olan güçlü ve başarılı bir platform. Turizm konusunda yetkin kişilerin bir arada olduğu bu ortama, TRIADA olarak bizlerin de katkıda bulunmasından memnuniyet duyuyoruz. “ dedi ve faaliyetleri ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“TRIADA olarak hizmet alanlarımız Avrupa Birliği desteklerinin yanı sıra Kalkınma Ajansları, Bakanlık fonları, KOSGEB desteklerini de içeriyor. 5.yılımızı doldurduğumuz bu yıla kadar, Hollanda Dışişleri Bakanlığı, Lahey Ticaret Odası, Hollanda Seyahat Acenteleri ve Tur Operatörleri Birliği (ANVR), Eko Tarım Turizmi Avrupa Merkezi (ECEAT), Alanya Ticaret ve Sanayi Odası, Hollanda ve Türkiye Emniyet Genel Müdürlükleri, Antalya Gazeteciler Cemiyeti gibi birçok kurumu, destekler konusunda bilgilendirdik, hizmet alanlarına uygun projeler hazırladık ve projelerin yürütülmesine danışmanlık desteği verdik.

TURGÖN üyelerini de bu destekler konusunda bilgilendirerek turizm alanında uygulanan proje sayısının artmasını, böylece hem kurumların hem de turizm sektörünün büyümesini hedefliyoruz. TURGÖN Danışmanı Nilgün ATAR'ın, turizme yönelik bu ve benzeri desteklerin, taraflarca daha çok bilinmesine ve kullanılmasına olan ilgisi; bu işbirliğimizin daha etkin ilerlemesine katkı sağladı. TRIADA olarak kendisine çok teşekkür ediyoruz. '' dedi.

Avrupa Birliği projeleri ve mali destekleri konusunun son yıllarda neredeyse her sektörden kurumun son derece önemsediğine dikkat çeken TRIADA ortağı Ayça BAĞCI ise sözlerine şöyle devam etti:

“Çünkü bu destekler kamu kurumları, yerel yönetimler, eğitim kurumları ve Sivil Toplum Kuruluşları'nın yanı sıra, özel sektör için de çok önemli imkanlar sunuyor. Biz bu süreci yalnızca mali destek olarak değil, aynı zamanda kurumlar için önemli bir kurumsallaşma, uluslararasılaşma, insan kaynağını geliştirme ve sistemli çalışma fırsatı olarak değerlendiriyoruz.

AVRUPA BİRLİĞİ PROJESİ GELİŞTİREN İLLERİN DURUMU:

Öte yandan, oldukça çarpıcı olan bir tablo ise, en çok Avrupa Birliği projesi geliştiren iller sıralamasında karşımıza çıkıyor. Merkezi Finans ve İhale Birimi verilerine göre, turizm alanında öne çıkan iller olan İzmir 29. sırada iken, Antalya bu sıralamada 34. oluyor...Bu projelerle sağlanan hibe tutarına göre sıralamaya baktığımızda ise İzmir 38. sıraya gerilerken, Antalya da 40. sırada yerini alıyor..

Bu duruma yol açan en önemli nedenlerin başında ise, kurumların kendilerine uygun fon kaynaklarını doğru ve zamanında tanıyamaması, geliştirdikleri projelerin istenilen kaliteye ve kriterlere ulaşamada yetersiz kalması, kimi zaman onlar için çok önemli fırsatlar yaratabilecek proje ortaklıklarından haberdar olmamaları yer alıyor.. Ayrıca kurum yetkilileri bu konuda sormak istedikleri sorulara ilişkin bir ilgiliye ve doğru bilgiye ulaşmakta zorluk yaşıyorlar. Bu nedenle, TURGÖN ve TRIADA işbirliğinin, TURGÖN platformu üyeleri için farklı bir bakış açısı kazandıracağını, önemli fırsatları onlara ulaştıracağını umuyoruz. '' Şeklinde konuştu.
 
TURİZME TURGÖN-TRIADA PENCERESİ AÇILIYOR..
 
Turizmhaberleri.com Genel Yayın Yönetmeni ve TURGÖN Danışmanı Nilgün ATAR; '' Turizm sektörünün de açılan Avrupa Birliği mali destek ve hibe programlarından yararlanması ve bilgilenmesi gerektiğini düşündük. Ülkemizdeki Turizm Dernekleri bu konuda son derece yavaş ve ilgisiz ne yazık ki..
 
8 yıldır, yıllık 23 milyon 400 bin mesaj adedi ile Türkiye'nin en aktif Turizm İletişim ağı olan; TURGÖN Platformu bu işbirliği sayesinde yeni soluk kazanacak. TURGÖN-TRIADA işbirliği ile Türk turizmine yeni bir pencere açılıyor diyebiliriz. '' dedi.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.