TUREB'ten Anıtkabir'e anlamlı ziyaret

Turist Rehberleri Birliği (TUREB) '21 Şubat Dünya Rehberler Günü' dolayısıyla Anıtkabir’e bir ziyaret gerçekleştirdi.

23/02/2021 13:25
TUREB'ten Anıtkabir'e anlamlı ziyaret

Turist Rehberleri Birliği Başkanı Suat Tural ve beraberindeki heyet, '21 Şubat Dünya Rehberler Günü' dolayısıyla Atatürk'ün huzuruna çıktı. Kendisine bağlı 7 Meslek Odası ve 6 Bölgesel Meslek Odası olmak üzere tüm Türkiye’de örgütlenmiş 13 odanın kamu kurumu niteliğinde meslek üst kuruluşu olarak 2013 yılından beri faaliyetlerini sürdüren Turist Rehberleri Birliği, Atatürk'e, "Yurdun bütün değerlerini bitmeyen bir azimle tüm dünyaya tanıtma" sözü verdi.

Avludan mozoleye doğru yapılan yürüyüş ile başlayan törende, daha sonra Ata’nın huzuruna çıkılarak mozoleye çelenk bırakıldı. Tören, Turist Rehberleri Birliği Başkanı Suat Tural’ın Anıtkabir Özel Defteri’ne 21 Şubat Dünya Rehberler Günü’ne ilişkin duygu ve düşüncelerini ifade eden bir yazı kaleme almasıyla devam etti.

Tüm Türk milletine armağan ettiğin Cumhuriyet’e ve ilkelerine bağlı kalacağımıza söz veririz

Başkan Tural, törende Atatürk’e ithafen yazdığı yazıyı şöyle paylaştı:

Türk milletinin çağdaş ve aydınlık bir gelecek yolunda ebedi lideri, Ulu Önder Atatürk!

Dünyamızın oldukça zorlu koşullar altında geçirdiği bu zaman dilimi içerisinde, mesleklerini önderliğinizde ve ilkelerinize bağlılıkla yürütme azmindeki biz Türk Turist Rehberleri de zorlu bir zamandan geçiyor olsak da 21 Şubat Dünya Rehberler Günü vesilesiyle huzurunuzda olmanın büyük gururunu yaşıyoruz.

Her şeye rağmen sayende öğrendiğimiz vatan, millet ve meslek aşkıyla, ülkemizin, yurdumuzun, kültürümüzün bütün değerlerini, kendi vatandaşlarımıza olduğu kadar, mesleğimizin vazgeçilmez parçası olan yabancı dil bilgisiyle, otuz dokuz farklı dilde, dünya insanlarına gururla, coşkuyla ve iflah olmaz bir sevdayla tanıtmaya ve anlatmaya devam ediyoruz, edeceğiz.

Bu vesileyle tüm Türk Milleti’ne armağan ettiğin Cumhuriyet’e ve ilkelerine ilelebet bağlı kalacağımıza söz veririz."

Ruhun şad olsun!

Tören Başkan Tural’ın Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalamasının ardından sona erdi.

1990 yılından günümüze tüm dünyada 21 Şubat, Uluslararası Turist Rehberleri Günü olarak kutlanıyor.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.