TUREB: Endişe duyuyoruz…

Turist Rehberleri Birliği (TUREB) Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan gerilimin 2014 turizm sezonunda Türkiye'ye gelen turistler arasında arzu edilmeyen olaylara zemin hazırlayabileceğini belirtti.

31/12/2019 23:40
TUREB: Endişe duyuyoruz…

TUREB tarafından yapılan açıklama aynen şöyle:

Kamuoyuna Önemle Duyurulur!

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan gerilimin, Türkiye turizmi açısından önemli iki ulusun uçak seyahatlerinden başlamak üzere ülkemizdeki tatilleri esnasında otellerimizde ve turlarda bir araya gelmesi durumunda arzu edilmeyen olaylara zemin hazırlayabileceğinden TUREB olarak endişeliyiz. Yaşanabilinecek olası gerginliklerin önlenmesi adına alınmasını doğru bulduğumuz kimi önerileri paylaşmak istiyoruz.

Havalimanlarında check-in ve pasaport işlemleri başta olmak üzere, kontrol noktalarının emniyet güçlerimiz tarafından ayrı tutulması; tutulamaması halinde ise güvenlik görevlilerinin sayısının

artırılması ve yaşanabilinecek olası gerginliklere karşı tüm personelin farkındalığının sağlanması.

Rus veya Ukraynalı misafirlerimizin transferlerinin tur operatörleri tarafından mümkün olduğu ölçüde ayrı tutulması; ayrı tutulamaması halinde ise transfer görevlilerinin bu hususta dikkatlerinin çekilmesi suretiyle olası gerginliklere karşı hazırlıklı olunmasının sağlanması.

Otellerde ve restoranlarda verilecek hizmetlerde, alkollü içecek tüketimine bağlı olarak kontrolün kaybedilmemesi adına gerekli önlemlerin alınması ve personelin bu konuda bilgilendirilmesi.

Acente çalışanlarının Rus-Ukrayna gerilimi konusunda bilinçlendirilmesi ve otel rehberliği hizmetlerinin ayrı zamanlarda, gerekli görülmesi halinde ayrı mekânlarda verilmesi.

Turlarda mümkün olduğu ölçüde aynı araçların kullanılmaması; kullanılması halinde ise rehberlerin sağduyulu ve teskin edici bir şekilde olası tahriklere fırsat vermemesi.

Esnafın bu konuda bilinçlendirilmesi ve gerginliklerin sokağa taşınmasının önlenmesi hususunda valilikler ve kaymakamlıklar tarafından gerekli önlemlerin alınması.

Sonuç olarak turizm barıştan beslenir. Bilinçli bir şekilde uygulanması halinde ise dili, dini, ırkı fark etmeksizin insanların birbirini anlamasına ve birbirleriyle yakınlaşmasına vesile olması suretiyle barışa yadsınamaz katkılarda bulunur.

Mustafa Kemal Atatürk’ün “yurtta sulh, cihanda sulh” felsefesinin tüm dünyada benimsenmesi dileğiyle.

Saygılarımızla,

TUREB YK


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.