Turan Köseoğlu: Turizm kazanımları kaybedilebilir

TÜRSAB Pamukkale Bölge Başkanı Turan Köseoğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından değiştirilmesi yönünde çalışmalar yapılan 1618 Sayılı yasa hakkında açıklamalarda bulundu. Köseoğlu, yasada yapılması planlanan değişikliklerin, yetki karmaşası doğuracağını belirtti.

26/01/2024 12:15
Turan Köseoğlu: Turizm kazanımları kaybedilebilir

Turizm sektörünün en önemli konularından biri olan TÜRSAB’a rakip yeni birliklerin kurulması yasası DRT TV Ekranlarında yayınlanan ve İrfan Atasoy’un hazırlayıp sunduğu Haftaya Bakış programında konuşuldu. Programın konuğu olan TÜRSAB Pamukkale Bölge Başkanı Turan Köseoğlu, bu yasanın yetki karmayası doğuracağını söyledi.

Programda TÜRSAB’ın bölünmesi meselesi ve 1618 sayılı kanunun yerine getirilecek olan yeni kanun taslağı turizm sektörünün önemli gündem maddeleri arasında yer aldığına vurgu yapan TÜRSAB Pamukkale Bölge Başkanı Turan Köseoğlu, TÜRSAB’ın bölünmesinin yetki karmaşası doğurup turizm kazanımlarının kaybedilebileceği endişesini gündeme getireceğini ifade etti.

Bu yasa ile TÜRSAB’ın bölüneceğini ifade eden Köseoğlu, “Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan alınan bilgilere göre, kanun taslağının amacının tekelin bitirilmesi ve rekabetin oluşmasına dair hazırlandığı ifade ediliyor. Dolayısıyla TÜRSAB bölünürse ihtisaslarına göre yeni birliklerin kurulmasının önünün açılacağı belirtiliyor” dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.