Tur paketlerinin yüzde 55’i Türkiye’ye satıldı

Rusya’da geçen sene tur paketlerinin yüzde 55’i Türkiye’ye satıldı. Bu sıralamada Türkiye’yi Tunus (yüzde 8), Rusya sahilleri (yüzde 8), Güney Kıbrıs (yüzde 8), Yunanistan (yüzde 6), İspanya (yüzde 3) ve Tayland (yüzde 2) izledi.

15/11/2019 10:34
Tur paketlerinin yüzde 55’i Türkiye’ye satıldı

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) geçen sezona ilişkin turizm verilerini açıkladı. Türkiye yine Rus turistlerin en fazla ziyaret ettiği destinasyon olurken, ülkede iç turizmde de canlanma yaşandı. İşte sektöre dair bazı önemli veriler:

Komsomolskaya Pravda’nın aktardığı verilere göre, Rusya’da geçen sene tur paketlerinin yüzde 55’i Türkiye’ye satıldı. Bu sıralamada Türkiye’yi Tunus (yüzde 8), Rusya sahilleri (yüzde 8), Güney Kıbrıs (yüzde 8), Yunanistan (yüzde 6), İspanya (yüzde 3) ve Tayland (yüzde 2) izledi.

Rusya'da Kırım ilgisi azaldı

Kırım sahillerinde tatil yapan Rusya vatandaşlarının sayısı 2010 yılının ilk 10 ayında 6 milyon 970 bin kişi oldu. 2018’in tamamında ise bu rakam 6 milyon 800 bin idi.

Tralevata.ru’nun verilerine göre, 2019 yazında Rusya’da popüler yurt dışı destinasyonlarına ortalama tur paketi fiyatı 92 Bin Ruble'ye (yaklaşık 1440 Dolar) yükseldi. 2018 yazında bu fiyat 84 Bin Ruble'ydi.

Ruslar'ın yüzde 58’i geçen yaz maddi sıkıntıları nedeniyle tatile gidemedi

Bu sene tur paketi satın alan Rusyalı turistlerin yüzde 65'i "all inclusive" veya "ultra all inclusive" paketlerine rağbet gösterdi. Bu oran geçen sene yüzde 61 idi.

Tutu.ru sitesinin derlediği verilere göre, Rusya vatandaşlarının yüzde 58’i geçen yaz maddi sıkıntıları nedeniyle tatile gidemedi.

Halkın tatil yapmasına engel olan diğer nedenler şöyle:

Yakınlarını veya evcil hayvanlarını yalnız bırakamamaları: %7

Kredi borçları: %7

İşlerin yoğunluğu: %6

Sağlık sorunları: %5

Ev işleri: %5

Beraber tatile çıkacak kimseyi bulamamaları: %4

Borçlar nedeniyle yurt dışı çıkış yasağı: %2

Rusya Kamuoyu Araştırmaları Merkezi VTsİOM’un anketine katılan Rusyalılar'ın yüzde 48’i ise, ülkede son beş yılda halkın tatil yapabilmesi için daha iyi şartların oluştuğunu söyledi. Aksi fikirde olanların oranı yüzde 17. Yüzde 26’lık kesim ise, şartlarda bir değişiklik olmadığını belirtti.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.