Tur otobüsü şoförleri, uyarıcılarla ayakta...

ALTAV Başkanı Faik Kaptanoğlu'ndan, korkutan tespit... Acentalara denetim çağrısında bulunan Kaptanoğlu, tur otobüsü şoförlerinin uyarıcı içeceklerle ve ilaçlarla ayakta kalabildiğini ve görev yapabildiğini söyledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Tur otobüsü şoförleri, uyarıcılarla ayakta...

Kaptanoğlu, "Şoförlerin çalışma saatleri ve arabaların hareket saatleri bellidir. Bu detayları inceleme konusunda acenteler biraz daha hassas olmalılar ve bu konulara daha fazla eğilmeliler" dedi.

Denetleme yapmak yerine uygunsuzlukları görmezden gelen acentelerin de olduğunu anlatan Kaptanoğlu, “Belki de ucuz hizmet peşinde koşuyorlar. İşlerine gelmiyor olabilir fakat düzensizlikten kaynaklanan kazalar sadece acenteleri ve otelleri etkilenmiyor.”

“Bunun cezasını Türkiye turizmi çekiyor. Başıboşluğun büyük acılar getirebileceğini önceki yıllarda kötü deneyimlerle yaşadık. Red Bull ve benzeri uyarıcılarla, ilaçlarla direksiyon başında kalmaya çalışan şoförler oluyor. Kimse kendine 'Ne oluyoruz? Ne yapıyoruz? Nereye gidiyoruz?' sorularını sormuyor.”

"Bu işin çözümü acentelerdir ve kime iş veriyorlarsa, kime müşterilerini taşıttırıyorlarsa mutlaka denetlemelerini de kendileri yapmalılar. Turizmdeki en önemli yaralardan birisi olan uykusuz şoför konusu özellikle Antalya bölgesinde nedense hep geri planlara atılıyor. Sonra başımıza kötü bir iş geldiğinde de sızlanmaya başlıyoruz" dedi. (tourexpi)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.