Tur otobüsü devrildi 29 Alman turist öldü

Portekiz'e ait Madeira Adası'nda dün 29 Alman turist bir otobüs kazasında hayatlarını kaybetti.

18/04/2019 09:17
Tur otobüsü devrildi 29 Alman turist öldü

APA haber ajansı tarafından yayınlanan habere göre, Caniço köyü yakınlarında henüz bilinmeyen nedenlerden dolayı yoldan çıkan otobüs, yokuş aşağı düşerek bir evin üstüne çarptı.

İçinde 57 kişinin seyahat ettiği otobüsün şoförü, bir virajda giderken kontrolü kaybettiği için otobüs yoldan çıkarak bir evin üstüne düştü. Yolcuların 27'si kazada yaralanırken 29 kişi hayatını kaybetti. Yaralanandan iki kişi ayakta tedavi olup hemen taburcu oldu. Yaralananlardan iki kişi Portekiz uyrukluyken ölen turistlerin hepsinin Alman olduğu bildirildi.

Üç günlük yas ilan edildi

Madeira'daki yerel hükümet, tüm ada için geçerli üç günlük yas ilan etti. Yas, perşembe gününden başlayarak Cumartesi gününey kadar devam edecek. Bu süre içinde resmi binaların önünde bulunan tüm bayraklar, yarıya kadar indirilecek.

Yerel sivil afet görevlilerine göre kaza, saat 18:30 sularında Funchal'in doğusunda bulunan Caniço köyü yakınlarında meydana geldi. Toplam 24 ambulans, polis tarafından geniş bir şekilde dışarıya karşı kapanan kaza yerinde hazır bulundu.

Kazanın nedenleri şimdiye kadar belirtilemedi. Yetkili savcılık olay ile ilgili bir soruşturma açtı. Çeşitli haberlere göre kaza nedeninin 'Mekanik bir sorun' olduğu varsayılıyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.