Tüm tarihi yerler ve müzeler, yellow.com.tr'de...

Gezilip görülecek tarihi yerler ve müzeler konusunda rehberiniz yine yellow.com.tr'de. Yellow Pages sayesinde aradığınız tüm tarihi yer ve müzelerle ilgili en güncel bilgilere ulaşabilir ve buraları elinizle koymuş gibi bulabilirsiniz.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Tüm tarihi yerler ve müzeler, yellow.com.tr'de...

Türkiye’ye özel, geniş ve doğruluğu onaylanmış veritabanıyla binlerce firmanın adres ve telefon bilgilerine ulaşma imkânı sunan Yellow Pages şimdi de tüm Türkiye’de gezilecek görülecek bütün tarihi yerlere ve müzelere adres, telefon ve hatta harita üzerinden ulaşma imkânı sunuyor.  Bu kapsamda “Tarihi yerler” ve “Müzeler” olmak üzere iki farklı kategoride 700’den fazla güncel yer bilgisini yellow.com.tr sitesinden sonra NAVTEQ platformuna ve Nokia Ovi Haritalar’a da ekliyor.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile işbirliğiyle gerçekleştirilen çalışma sonucunda tüm Türkiye’yi kapsayan bir çalışma ile tarihi yerler ve müzeleri yellow.com.tr veritabanına kaydeden Türkiye Yellow Pages, bu verileri NAVTEQ ve Nokia Ovi Haritalar platformlarına da aktardı. Bunun sonucunda gezilip görülecek yerler Nisan 2010’da NAVTEQ platformunda, Mayıs 2010’da ise Nokia Ovi Haritalar üzerinde yani Nokia’nın navigasyon özelliğini destekleyen cihazları üzerinde de görüntülenmeye başlayacak ve her iki platformun navigasyon özelliğiyle de kolaylıkla bulunabilecek.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile bu konudaki güncel bilgilerin temini kapsamında yapılan işbirliği sonucunda yalnızca İstanbul’da değil tüm Türkiye’deki telefon numarası bile olmayan tarihi yerler, ören yerleri ve müzelere şu anda yellow.com.tr adresinden ulaşmak mümkün oluyor. Yellow Pages, NAVTEQ ve Nokia’nın yürüttükleri işbirliğiyle gerçekleşen çalışma sonucunda da yaz aylarından önce bu bilgiler araç içi ve el navigasyon cihazlarıyla mobil telefonlardaki haritalar üzerinde de işaretlenecek. Üstelik tüm bu bilgiler her üç platformda da Türkçe ve İngilizce olarak yer alacak. Böylece yerli turistlerin yanı sıra yabancı turistlerin de Türkiye’nin gezilip görülecek yerlerini rahatlıkla bulmaları sağlanacak.

 

Turizm açısından da faydalar sağlayacak bu çalışma, Türkiye’nin en iyi firma veritabanını, Bakanlığın en güncel tarihi yer bilgileriyle bir araya getirerek, hem firmalara, hem de kullanıcılara önemli katma değer sağlayacak. Türkiye Yellow Pages Pazarlama, Eiş ve Bilgi Sistemleri Genel Müdürü Göktuğ Okan Oğuz şu bilgileri verdi: “Türkiye Yellow Pages olarak Türkiye’ye özel, geniş ve doğruluğu onaylanmış bir firma bilgileri veritabanı sunmaktan gurur duyuyoruz.

Şimdi de bu güncel ve doğru bilgi sunma hizmetimizi T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğiyle insanların gezip görmek isteyecekleri 700 tarihi yer ve müze çerçevesinde vermekten mutluluk duyuyoruz. Ocak ayında duyurduğumuz NAVTEQ ve Nokia ile yaptığımız işbirliği kapsamında bu bilgileri yalnızca yellow.com.tr platformunda değil, dijital haritalar üzerinde coğrafi olarak işaretlenmiş olarak da sunacağız. Bu çalışmanın iç ve dış turizm açısından da önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Türkiye Yellow Pages olarak Türkiye’ye ve kullanıcılara değer katan çalışmalara imza atmaya devam edeceğiz.”

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.