TUI, operasyon küçültecek

Avrupa’nın en büyük tur operatörü Almanya merkezli TUI, sahip veya büyük ortağı olduğu 650 şirketten en az 100’üyle yollarını ayıracak. TUI AG CEO’su Fritz Joussen, “Eskiden daha fazla çekirdek faaliyetlerimize odaklanmak ve bu faaliyeti geliştirmek istiyoruz” dedi.

31/12/2019 23:40
TUI, operasyon küçültecek

Alman ekonomi gazetesi Handelsblatt ile bir söyleşi yapan Joussen, başlangıçta en az 100 şirketi ya feshedeceklerini ya da ana şirkete entegre edeceklerini belirtti. Ancak Joussen, bunun için henüz holding yönetim kurulunun onayının çıkmadığını ifade etti. Bunun için çok önceden planlanan İngiltere merkezli TUI UK ile Frankfurt borsasına kayıtlı Almanya merkezli TUI AG’nin planlandığı şekilde birleşmesini beklenecek.

Söz konusu birleşme için büyük ortak ve küçük iştirakçilerden gelebilecek bir engel görünmüyor. Üstelik Almanya rekabet kurumu da bir sakınca ortaya koymadı. Birleşmenin, her iki şirketin yıllık olağan genel kurullarında üçte iki çoğunlukla onaylanırsa, daha bu yıl içinde gerçekleşme şansı olacak. TUI Travel iştirakçilerine, birleşme halinde beher TUI Travel hissesi için, yeni TUI AG hisselerinden 0,399 hisse verilecek. (tourexpi)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.