TUI konaklama birimini büyütüyor... 41 yeni otel geliyor

Avrupa seyahat endüstrisinin en büyük grubu TUI konaklama alanına ağırlık koymaya devam edecek.

06/03/2024 13:40
TUI konaklama birimini büyütüyor... 41 yeni otel geliyor

Grubun Tatil Deneyimler, Grup Stratejileri, Birleşme ve Satın Almalardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Peter Krueger, otelciliğin TUI için stratejik büyüme alanlarından biri olduğunu belirterek bünyesinde 12 marka altında 424 olan otel sayısını 600’e çıkaracaklarını söyledi.

41 yeni otel

Krueger, “Yalnız 2023 yılında portföyümüze 41 yeni otel ekledik. Bu mali yıl için ise 11 otel şimdiden sonuçlandı. Bunlar kendi yatırımlarımız, partnerlerimizin yatırımları, işletme ve franchise yatırımları” dedi.

Almanya’da yayınlanan fvwTalk dergisi editörü Klaus Hildebrandt’a konuşan Peter Krueger, TUI Grubunun otelcilik biriminin faiz, amortisman ve vergi öncesi gelirinin 649 Milyon Euro olduğunu söyledi.

TUI otel fonu iki otel satın aldı

Turizmgazetesi'nin aktardığına göre Krueger, iki yıl önce sermaye yatırım şirketi Hansainvest ile 500 Milyon Euro'luk otel yatırımı hedefiyle kurdukları otel yatırım fonu ile ilgili bilgi verirken, “Fon şu anda operasyonel ve şimdiden iki otel satın aldı.

Bunlardan biri Zanzibar’daki The Mora ve Cape Verde’deki Robinson Club. Yeni otel satın alımlarıyla ilgili süreçler devam ediyor. Her iki otelin finansmanı da otel yatırım fonumuz tarafından sağlandı. Fon, ilerideki otel satın almaları için borçlanmanın üzerine ekleyecek öz sermayeye de sahip” dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.