TUI'den Almanya'ya büyük tehdit...

TUI Almanya Şefi Christian Clemens, Almanya’daki vergi dairelerinin planladıkları ilave vergilendirmeden vazgeçmeyecekleri takdirde faaliyetlerini Almanya’dan başka bir ülkeye taşımayı düşüneceklerini söyledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
TUI'den Almanya'ya büyük tehdit...

Almanya’nın en büyük seyahat acentesi TUI, faaliyetlerini başka bir ülkeye taşınmayı düşünüyor. TUI’nin 2014 yaz sezonu tanıtım toplantısında konuşan TUI Almanya Şefi Christian Clemens, Almanya’daki vergi dairelerinin planladıkları ilave vergilendirmeden vazgeçmeyecekleri takdirde faaliyetlerini Almanya’dan başka bir ülkeye taşımayı düşüneceklerini söyledi.  Clemens, "Danimarka ve Avusturya’da da iyi elemanlar buluruz” dedi. TUI Almanya’da şu anda, 1700 eleman çalıştırıyor.

Almanya’da şu anda vergi daireleri ile seyahat acenteleri arasında bir tartışma sürüyor. Alman vergi daireleri, yurtdışında verilen otel hizmetlerinin vergilendirilmesini talep ediyor. Acenteler ise, sadece aracılık yaptıklarını vurguluyor. Söz konusu vergi, şirket veya A.Ş. olarak faaliyet gösteren firmaların net karı üzerinden hesaplanan bir vergi türü.

Konaklama satışları ilave olarak vergilendirildiği takdirde, TUI CEO’su Friedrich Joussen’in tahminlerine göre Alman seyahat acentelerine yaklaşık 1,4 Milyar Avro ilave bir vergi çıkacak. (tourexpi)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.