TSS Ne Demek? TSS Hakkında Önemli Teminatlar
Sağlık tüm insanlar için hayattaki en önemli değerlerin başında geliyor ve herkes sağlıklı, uzun bir hayat sürmek istiyor. Sağlık sigortası, sağlıkla ilgili olumsuz bir durum ile karşılaşıldığında maddi açıdan güvende hissedebilmek yaşanan sağlık problemlerini daha rahat atlatabilmek açısından büyük önem taşıyor. Sağlık sigortaları hem kendilerini hem de sevdiklerini olası sağlık sorunlarına karşı güvenceye almak isteyenler tarafından sıklıkla tercih ediliyor.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nedir?
Tamamlayıcı sağlık sigortası nedir?, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) sigortasını tamamlayan ve geliştiren bir sigorta ürünü olarak kullanıcılara sunuluyor. Dolayısıyla tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırabilmek isteyenlerde halihazırda Sosyal Güvenlik Kurumu kapsamında sigortalı olmak ön şart olarak aranıyor. Tamamlayıcı sağlık sigortası ile sigortalılar SGK ile anlaşması bulunan özel hastanelerde ekstra ücret ödemeden sağlık işlemlerini gerçekleştirmeleri mümkün oluyor. Uygulamadan yararlanabilmek için tercih edilen özel hastanenin tamamlayıcı sağlık sigorta poliçesinin alındığı sigorta şirketi ile de anlaşmasının bulunması gerekiyor.
Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Teminatları Nelerdir?
Tamamlayıcı sağlık sigortası yani TSS sisteminde sigortalılara sunulan teminatlar yatarak tedavi ve ayakta tedavi olarak iki temel gruba ayrılıyor. Sigortalı istek ve ihtiyaçlarına bağlı olarak poliçesinde bu iki teminattan yalnızca birinin ya da her ikisinin birden yer almasını tercih edebiliyor. Sigortalıların temel teminatların yanı sıra seçtikleri sigorta şirketine göre farklılık gösteren doğum, diş, check-up, psikolojik destek ve diyetisyen hizmeti gibi çeşitli ek teminatları da değerlendirme ve poliçelerine dahil etme imkanları olabiliyor.
Yatarak Tedavi Teminatı
Yatarak tedavi teminatı yaptıran sigortalının hastaneye yatarak tedavi görmesi gereken durumlarda oluşan çeşitli masrafları poliçenin limit ve şartları çerçevesinde sigorta şirketi tarafından karşılanıyor. Sigortalının cerrahi ve dahili yatış, yoğun bakım, küçük cerrahi müdahale, koroner anjiyografi, diyaliz, radyoterapi, kemoterapi işlemleri ile ilgili giderleri bu teminatın kapsamında yer alıyor. Bu kapsamlar poliçeye ve sigorta şirketine göre değişiklik gösterebiliyor. Teminat aynı zamanda ambulans, ameliyat sonrası fizik tedavi, hastanedeki tek kişilik özel oda, yemek ve refakatçi giderleri ile poliçedeki limitler dahilindeki evde bakım, yardımcı tıbbi malzeme ve suni uzuv masraflarını da karşılayabiliyor. Tamamlayıcı sağlık sigortasını ilk kez yaptıranların yatarak tedavi kapsamında değerlendirilen acil durum harici sağlık işlemlerinde ve olası fizik tedavi süreçlerinde bu teminattan faydalanabilmeleri için poliçe başlangıç tarihinden itibaren sigorta firmalarının belirlediği bekleme süresini doldurmuş olmaları gerekiyor.
Ayakta Tedavi Teminatı
Ayakta tedavi teminatı sigortalının hastaneye yatmasının gerekmediği durumlardaki doktor muayenelerini, tahlil ve laboratuvar hizmetlerini, ultrason ve röntgen gibi görüntüleme işlemlerini, doppler ve MR gibi ileri tanı yöntemleri ile fizik tedavileri kapsıyor. Ayakta tedavi teminatı kullanımı sigorta şirketine ve poliçe şartlarına göre değişmekle birlikte genelde yılda 6 ila 12 adet arasında belirlenen kullanım hakkı ile sınırlı oluyor. Her bir muayene ve o muayene ile bağlantılı olarak yapılan tetkikler bir kullanım hakkı olarak değerlendiriliyor.
Doğum Teminatı
Doğum teminatı tamamlayıcı sağlık sigortası poliçesinin kapsamına isteğe bağlı olarak dahil edilebilen ek teminatlar arasında yer alıyor. Anne adayının ve doğacak bebeğin sağlığını güvenceye alan bu teminatın bekleme süresi, limitleri ve şartları sigorta şirketine göre farklılık gösterebiliyor. Doğum teminatı genel olarak gebelik dönemindeki rutin doktor kontrollerini, normal ya da sezaryen fark etmeksizin doğumu, hastanedeki oda ve refakatçi masraflarını ve doğum sırasında annede veya bebekte görülebilecek sağlık problemlerini kapsıyor.
Önemli haberleri kaçırma!
E-posta bültenine abone ol: