Truva Koleksiyonu, AKG imzasıyla British Museum'da

2017 yılının başından beri Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde bulunan 186 müze ve ören yerinin ticari alanlarını işletmekte olan, dünyanın en büyük müze mağazası zinciri Anadolu Kültürel Girişimcilik (AKG), Truva Müzesi Koleksiyonu ile yurt dışına açılıyor.

16/09/2019 19:55
Truva Koleksiyonu, AKG imzasıyla British Museum'da

Çanakkale’de Truva Müzesi, Truva Ören Yeri ve İstanbul Arkeoloji Müzesi’nde bulunan, müze mağazalarda satılan Truva efsanesini ve hazinelerini konu alan koleksiyondan yaklaşık 500 parça ürün, dünyanın en önemli müzelerinden biri olan Londra’daki British Museum Shop’da satışa çıkmaya hazırlanıyor.

Anadolu Kültürel Girişimcilik’ten British Museum’a kültür ihracatı

Dünyanın en prestijli ve en çok ziyaret edilen müzelerinden biri olan British Museum’da 21 Kasım 2019 – 8 Mart 2020 tarihleri arasında Troya Antik Kenti eserlerinden oluşan “Troy: Myth and Reality” sergisi açılacak. Sergi kapsamında British Museum müze mağazasında Truva eserlerine yönelik hediyelik eşyalar satışa sunulacak. Truva hazinelerini sergilendikleri ülkelerden toplayarak çatısı altında sergilemeye hazırlanan British Museum, satışa sunacağı hediyelikler için Anadolu Kültürel Girişimcilik’in Truva Koleksiyonu’nu seçti.

Anadolu'nun kültür mirasını yansıtan hediyelik ürünleri, Türkiye’deki yaklaşık 150 müze ve ören yerinde yerli ve yabancı ziyaretçilerle buluşturan Anadolu Kültürel Girişimcilik, Truva Sergisi için British Museum ile yaklaşık 5 aydır görüşme halindeydi. Truva’ya ait 300 parça tarihi eser; Berlin Müzesi, İngiltere’deki Ashmolean Müzesi, Danimarka Ulusal Müzesi ve diğer kaynaklardan sergilenmek üzere British Museum’a getirilecek. 4 ay sürecek sergi ile birlikte British Museum mağazalarında, AKG’nin Truva Koleksiyonu satışa sunulacak.

Ülkemiz açısından büyük anlamlar taşıyan bir ihracat olacak

Anadolu Kültürel Girişimcilik İcra Kurulu Üyesi Ege Bağlıkaya; “5 ay süren uzun ve zahmetli bir sürecin ardından Truva Koleksiyonumuzun, British Museum Shop’da satılması için anlaştık. Anadolu topraklarında doğmuş bir efsanenin yine bir Anadolu markası olan AKG imzasıyla Londra British Museum Shop’da satışa sunulacak olmasından büyük gurur duyuyoruz. Ülkemiz açısından büyük anlamlar taşıyan bir ihracat olacak. Topraklarımıza ait eserler, başka ülkelerdeki müzelerde sergileniyor.

Truva Koleksiyonu ile orada oluşacak ticari hacmin bir kısmını yeniden ülkemize kazandırmanın peşindeyiz. Bu satış, büyük ve sürdürülebilir bir ticari ilişkinin başlangıcı olması açısından çok önemlidir. Hedefimiz dünyadaki en prestijli müzeler olan British Museum, Louvre Museum, Vatican Museum gibi müzelerin mağazalarının devamlı tedarikçileri olmanın yanı sıra; British Museum’da gerçekleşecek Truva Sergisi gibi geçici sergiler özelinde de ürünler üretip, dünya müze mağazalarında yer almak” dedi.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.