Trump'ın kaldırdığı seyahat yasağını Biden yeniden koydu

ABD’de Trump yönetimi ile seçilmiş başkan Biden’in ekibi arasındaki yeni tartışma, Avrupa ve Brezilya’dan ABD’ye seyahatlere uygulanan sınırlamaların, yasakların kaldırılması oldu.

19/01/2021 10:28
Trump'ın kaldırdığı seyahat yasağını Biden yeniden koydu

Beyaz Saray, ABD Başkanı Donald Trump’ın Avrupa ve Brezilya’dan ABD’ye seyahatlere uygulanan sınırlamaların kaldırılması kararı aldığını doğruladı.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamaya göre Avrupa Birliği, Birleşik Krallık ve Brezilya’dan ABD’ye yapılan seyahatlere sınırlama, ABD’ye gelen tüm yolculardan Covid-19 negatif test sonucu istenmesi zorunluluğunun yürürlüğe gireceği 26 Ocak tarihinde kalkacak.

Biden’in Sözcüsü ise, Biden’in görevi devraldıktan sonra Trump’ın Avrupa ve Brezilya’dan ABD’ye seyahat sınırlamalarını kaldırma yönünde aldığı kararın uygulanmasını engelleyeceğini söyledi.

Biden'ın sağlık danışma ekibi, 'Yasak devam etsin' dedi

Airport'ta yer alan habere göre Sözcü Jen Psaki, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Trump’ın seyahat sınırlamalarını kaldırılması yönünde imzaladığı kararın ardından Biden’in sağlık alanındaki danışma ekibi ile temas kurulduğunu ve ekibin bu seyahat sınırlamalarının 26 Ocak’ta kaldırılmaması tavsiyesinde bulunduklarını ifade etti.

Psaki, “Salgının kötüleştiği ve virüsün daha bulaşıcı varyantlarının ortaya çıktığı bir dönemdeyiz, uluslararası seyahat sınırlamalarını kaldırmanın zamanı değil” dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.