TripAdvisor’a soruşturma

İtalyan Rekabet Kurumu (AGCM), internet üzerinden seyahat ve konaklama önerileri sunan Amerikan TripAdvisor’a uygunsuz rekabetten dolayı soruşturma başlattı.

31/12/2019 23:40
TripAdvisor’a soruşturma

İtalyan yetkililer, TripAdvisor sitesinde yayınlanan yanlış ve taraflı yorum ve eleştiri riskini azaltmak için gerekli önlemleri aldığından emin olmak istiyor. Kurum soruşturmanın turistik tesislerin sahipleri, turist ve bir tüketici derneğinden alınan şikayetler sonrası başlatıldığını açıkladı.

İtalyan otelciler Federasyonu Federalberghi, Rekabet Kurumu’nun İtalyan ekonomisinin gözdesi olan turizm sektörüne verdiği önemden dolayı memnuniyetini dile getirdi.

Rekabet Kurumu, TripAdvisor gibi sitelerde yayınlanan anonim yorumların “Piyasalarda tüketicileri yoran kirliliğe” neden olduğunun da altını çizdi.

Tüketici derneklerinden Codacons ise 2009 yılında TipAdvisor sitesinde İtalyan oteller hakkında şüpheli yorumların yayımlandığına şahit olduğunu açıkladı. Dernek, yorumların rakibine zarar vermek isteyen şirketlerin komplosu olup olmadığını doğrulamak için yayınlanmadan önce onaylanması gerektiğini söyledi.

Geçen Pazartesi Rekabet Kurulu tarafından Booking ve Expedia gibi seyahat sitelerine de soruşturma açılmıştı. İki şirket, tüketicilerin en ucuz fiyatlardan yararlanması engellemekle suçlanıyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.