TravelShop Turkey'in çalıştayında, 21 Milyon Euro'yu aşan iş hacmine ulaşıldı

6-7 Nisan tarihleri arasında İstanbul Pullman Otel’de gerçekleştirilen B2B Luxury MICE & Konferans etkinliğinin faaliyet raporu açıklandı.

20/04/2021 10:40
TravelShop Turkey'in çalıştayında, 21 Milyon Euro'yu aşan  iş hacmine ulaşıldı

Aralarında, Amerika Tour Operatörleri Birliği Başkanı Terry Dale’in de bulunduğu ve dünya çapında otorite kabul edilen 14 Turizm STK Başkanının konuşmacı olarak katıldığı B2B Luxury MICE & Konferans etkinliği, 6-7 Nisan tarihlerinde İstanbul Pullman Otel’de gerçekleşti.

Dünyada son bir yılın en önemli etkinliği olarak kabul edilen B2B Luxury MICE & Konferans etkinliğinde, 21 Milyon Euro'yu aşan bir iş hacmine ulaşıldı. Çalıştayın organizasyonunu üstlenen TravelShop Turkey Genel Müdürü Murtaza Kalender, etkinlik sonuç raporu ile ilgili olarak şu bilgileri verdi:

"Öncelikle Türkiye Turizm Tanıtma ve Kalkınma Ajansı'na, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na, Türk Hava Yolları'na, Accor Oteller Grubu'na, Pullman Otel’e, İstanbul Turizm Derneği'ne ve adını sayamadığım ama etkinliğe katkı sağlayan herkese, teker teker çok teşekkür ederim.

Etkinliğimiz yoğun Pandemi dönemine denk geldi ama buna rağmen turizm sektörümüz için çok faydalı oldu.

Katılım Gösteren Ülke Sayısı: 33

Katılım Gösteren Hosted Buyer Sayısı: 175

Konferans Konuşmacı sayısı: 23

Katılım Gösteren Katılımcı Sayısı: 307

Toplam Ziyaretçi Sayısı: 186

Gelen Hosted Buyer acentelerimizin bazıları halen ülkelerine gidemediler. Etkinliğimize katılan Hosted Buyer acentelerimizin %77’lik bir kısmının etkinliğimizdeki iş hacmi şu şekilde cereyan etti:

Etkinliğimizde gerçekleşen Randevu sayısı: 2184

Etkinliğimizde Oluşan Bütçe: 21.250.000 Euro

Etkinliğimizde İmzalanan ve Teyit Olunan Talep Sayısı: 155

Taleplerde Teyit Olunan Kişi Sayısı: 21.625

Kalender, etkinliğe 250 yabancı Hosted Buyer beklediklerini ancak; bazılarının yola çıkarken yaptırdığı PCR testlerinin pozitif çıkması, bazı sınırların son dakikada seyahate kapanması ve bazı uçuşların iptali nedeniyle nihai sayılarda eksilme olduğunu belirtti.

Murtaza Kalender, konuşmasında, bu denli önemli bir etkinliği Türkiye’de yaparak Dünyada büyük bir ses getirdiklerini belirtti. Kalender, amaçlarının 2020 yılındaki turizm kayıplarını bu tip etkinikler yaparak yeniden telafi etmek olduğunu ifade etti.

Katılımcılardan çok güzel geri dönüşler aldıklarını söyleyen Murtaza Kalender, "Hem sektörün morali ve motivasyonu yerine geldi, hem de tüm dünyaya, ülkemizin güvenli ve Covid 19 tedbirleri alınarak bu tip bir etkinliğin rahatça yapılabildiği bir imkana sahip olduğunu kanıtladık" dedi.  


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.