Travelshop Turkey Hindistan pazarında hedef büyüttü

Travelshop Turkey, Hindistan’daki 2000 Hintli tur operatörüne Türkiye destinasyonunu anlatmaya gidecek. Firma, hızla gelişen Hindistan pazarında, 7-14 Ekim 2018 tarihleri arasında, 6 ayrı şehirde, 8. kez B2B Workshop düzenleyecek.

16/08/2018 19:43
Travelshop Turkey Hindistan pazarında hedef büyüttü

Hindistan’daki düğün ve incentive guruplarını Türkiye’ye çekerek 2020 yılında 1 milyon Hintli turisti Türkiye’ye getirmeyi hedeflediklerini belirten Travelshop Turkey Genel Müdürü Murtaza Kalender, son 8 yıldır, her yıl, düzenli bir şekilde Hindistan’ın değişik şehirlerinde B2B Workshop organizasyonları yaptıklarını söyledi.

En son katılmış oldukları Hindistan’daki workshop etkinliklerinde sivil toplum kuruluşları dâhil olmak üzere 20’ye yakın firmayla hem Türkiye sunumu hem de bireysel firma tanıtımlarını gerçekleştirdiklerini kaydeden Kalender, 7-14 Ekim 2018 tarihleri arasındaki B2B WorkShop etkinliklerine Yeni Delhi Kültür ve Tanıtma Müşavirliği, TÜRSAB, İstanbul Turizm Derneği (ISTTA) ve Türk Hava Yolları’nın (THY) destek verdiğini söyledi.

Hindistan'ın dünyanın 2'nci büyük nüfusuna sahip olduğunu ifade eden Murtaza Kalender, "Hindistan, dünyanın 5 büyük ekonomisinden biri. Her yıl, 28 milyon turisti yurtdışına gönderen büyük bir pazar. Ülkemize gelen turist sayısıysa, maalesef 190 bin civarında. Ülkemizdeki turizm firmaları ve STK’larla birlikte hareket edersek, 2019’da 500 bin, 2020 yılında da 1 milyon turisti getirebiliriz.

HİNT TURİST BÜTÇELERİ VE BEKLENTİLERİ

Hint pazarı aslında sanıldığı gibi, çok pazarlık yapan ve düşük bütçeli bir pazar değildir. Hintliler de bizler gibi çok duygusal olup, ikili ilişkilere çok önem veriyor ve iyi tanıdığı kişi veya firmadan fiyat farkı olsa dahi kolay kolay vazgeçmiyorlar. Ülkemize gelen Hintlilerin ortalama, harcama bütçesi 1000 Dolar civarındadır.

Hindistan’dan gelen turistlerin çoğunluğu, iş adamı vasfıyla ticareti iyi bildiklerinden, gerek tur satın alırken ve gerekse alışverişlerde ciddi pazarlık yapmaktadırlar. Ve fakat çok beğendiği bir ürünün fiyatı yüksek olsa dahi alabilecek bütçelere sahiptirler. Önemli olan Hint pazarını anlayarak müşterinin beklentilerini bilmekte yatmaktadır. Hindistan pazarı diğer pazarlara nispeten daha fazla “kişisel dokunuş” ve sıcakkanlılık isteyen bir pazardır.

HİNDİSTAN TÜRKİYE İÇİN İYİ BİR FIRSAT OLABİLİR

7-14 Ekim tarihleri arasında yapacak olduğumuz B2B Workshop etkinliğini, ülkemiz adına iyi bir fırsata dönüştüreceğimize inancımız tamdır. Türkiye, Hindistan için halen yeni bir pazar. Halen daha iyi tanıtılması gereken yeni bir destinasyon. Hindistan’dan Türkiye’ye gelmek isteyen halen yüzbinlerce turist var. Türk hava Yolları'nın ekstra slot ve 7 ayrı şehre sefer koymasıyla ve devletimizin vize kolaylığı sağlamasıyla birlikte, 2 yıl içerisinde hedeflenen 1 milyon turist rakamına ulaşılacaktır.

DÜĞÜN, M.I.C.E., EVENT ETKİNLİKLERİNİ TÜRKİYE’YE ÇEKEBİLİRİZ

Hindistan’da düğün gelenekleri artarak devam etmektedir. Dünyanın birçok ülkesine düğün törenlerini yapmak için gidiyorlar. Ülkemizdeyse ciddi bütçeli olarak yapılan düğün organizasyonları 15’i geçmiyor. Sadece Avrupa genelinde 500’e yakın ciddi bütçeli Hint düğün törenleri yapılmaktadır.

İrili ufaklı birçok M.I.C.E ve Özel Eventleri gerçekleştirilmektedir. Yine ülkemizde gerçekleşen M.I.C.E ve Özel Event sayısı 100 civarında kalmaktadır. Oysa ki sadece Asya-Pasifik için, yalnızca 1 Hint firması, 100 etkinlik düzenliyor. Ülke olarak neredeyse bu pastanın %1’ini dahi alamamaktayız. İyi bir tanıtımla daha iyi seviyeye geleceğimize inanıyoruz.

3500 HİNTLİ M.I.C.E GURUBUNU ÜLKEMİZE GETİRDİK

11-18 Temmuz 2018 tarihleri arasında, Hindistan’dan 3500 kişilik M.I.C.E gurubunu ülkemize getirip İstanbul’un 10 ayrı seçkin otelinde konaklamalarını sağladık. Hindistan’da buna benzer birçok potansiyel turistik gurup mevcuttur.

Günümüzde Hollywood filmlerinden sonra en çok izleyiciye sahip yapımlar Bollywood’dan çıkmaktadır. Son dönemlerde, Hindistan’dan ülkemize film ve müzik klipi çekimleri için Türkiye’ye gelinmektedir. Biz de, firma olarak, en son, 4 haftalık bir Hint filmi çekimini gerçekleştirdik.

Hint asıllı OM- sinema filminin 1/4lük kısmı İstanbul, Sapanca, Bolu- Gölcük, Tuz Gölü, Kapadokya, Eğridir Gölü, Pamukkale ve İzmir’de bizim katkı ve organizasyonlarımız dâhilinde çekilmiştir. Buna benzer, ülkemize birçok talep gelmektedir.

 YILDA 12 AY BOYUNCA TURİST GÖNDEREN TEK ÜLKE!

Hindistan, çok değişik kategorilerde, dünyanın değişik ülkelerine, 30 milyon turist göndermektedir. Bu turistler, özellikle, M.I.C.E, kültür turları, wedding, golf, doğum günü partileri, balayı  turları, cruise turları  ve alışveriş için 12  ay boyunca seyahate çıkmaktadır. Özellikle kış sezonumuzdaki boşluğu Hint Pazarıyla değerlendirebiliriz.  

YATIRIMLARINIZI KISA VADEDE GERİ ALABİLECEĞİNİZ TEK PAZAR

Belki de dünyada yapmış olduğunuz tanıtım yatırımını en kısa sürede hatta anlık olarak geri alabileceğiniz yegâne pazardır. Dünyada birçok tanıtım organizasyonları ve Workshoplar düzenlenmektedir. Hiçbir fuar veya workshop, Hindistan’daki kadar kısa sürede geri dönüşüm sağlamaz! 

Hem kısa hem de uzun vadede, Hindistan pazarından pay almak isteyenler için Hindistan gerçekten büyük bir fırsattır. Bu pazardan faydalanmak isteyen firmalara mutlaka buradaki Turizm etkinliklerine katılmalarını öneriyoruz.

Etkinliğimize tüm “Turizm” sivil toplum kuruluşları davetlidir. Türkiye’deki tüm Turizm STK'ları etkinliğimize bir temsilci gönderebilir ve etkinlik kapsamında yer alabilirler. Firma olarak, kendilerine yardımcı olmaktan onur ve mutluluk duyarız.

WORKSHOP SİSTEMİMİZ

Hindistan’da yapacağımız Workshop için B2B görüşme sistemimiz hazırdır. Özel yazılımımız olan sistem sayesinde Hindistanlı tur operatörleri ile Türkiye’den gelecek katılımcılar kendi firmalarını sistemimize kaydedip logolarını, videolarını, broşürlerini, poster ve sunumlarını yükleyebilirler.

Sistemimizdeki 50 ayrı kategoride bulunan filtreleme sayesinde, kendisinin hitap edeceği profildeki firmayla ön randevu alıp, ön yazışma yapabilir, randevusu dolsa dahi özel yazışma yöntemiyle Workshop etkinliğimizde B2B görüşmeleri sağlayabilirler.

KATILIM YAPMAK İSTEYEN MESLEKTAŞLARIMIZIN HEPSİ DAVETLİDİR

Türkiye’deki tüm turizm firmaları etkinliğimize katılabilir. Firma tanıtımı yapıp direkt olarak Hint firmalarıyla fiyat alışverişinde bulunabilir, sözleşme imzalayabilirler. Detaylı bilgi isteyen firmalar ofisimizin [email protected] e-posta adresine email atarak daha geniş bilgi talep edebilirler.  Bugüne kadar yapmış olduğumuz B2B WorkShop çalışmalarımızı aşağıdaki linkten sunum olarak göre bilirsiniz : www.workshoptravelshop.com/hindistan-sunum  


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.