TravelShop Turkey'den Türk turizminde bir ilk

Türkiye’de ilk kez gerçekleşecek olan Ekolojik ve Gastronomik Turizm etkinliği, TravelShop Turkey tarafından 20-24 Haziran 2019 tarihlerinde Tokat’ta düzenlenecek.

18/06/2019 21:35
TravelShop Turkey'den Türk turizminde bir ilk

Organizasyonu gerçekleştiren TravelShop Turkey Genel Müdürü Murtaza Kalender etkinlikle ilgili olarak verdiği bilgide, Ekoloji ve Gastronomi turizminin çok önemli olduğunu ve turizm pazarında her yıl % 20’lik bir artışın gözlemlendiğini belirtti.

Dünyanın birçok değişik ülkesinden, Gastronomi ve Ekolojik etkinlikler yapan tur operatörleri ile Türkiye’deki Ekolojik ve Gastronomi temalı için turizm firmaları, 21 Haziran 2019 tarihinde Tokat Dedeman Hotel'de buluşacak ve firmalar arası B2B görüşmeler yapılacak. Etkinliğe tüm turizm firmaları ücretsiz olarak katılabilecek.

Ekoloji ve gastronomi turizminin yakın tarihte çok önemli noktalara gelecek

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan TravelShop Turkey Genel Müdürü Murtaza Kalender, "Dünya Turizm Örgütü'nün de raporlarında görüldüğü gibi, Ekoloji ve Gastronomi turizmi yakın tarihte çok önemli noktalara gelecek. Bu bağlamda diğer deniz-kum-güneş turizmine oranla 3 kat daha fazla para harcandığını görmekteyiz.

Özellikle ülkemizdeki turizm çeşitliliğini çoğaltmak ve 12 aya yayabilmek için bu etkinliğimiz, sektörümüz adına çok önem arz etmektedir. Ekoloji alanında dünyada 44'üncü sıradayız. Oysa ki bana göre ülkemiz; doğa, tarım ve gastronomik unsurlar anlamında ilk 5’te olması gerekirken, hak ettiği yerde değil.

Ülke olarak çok çalışmamız lazım ve daha iyi tanıtım yapmamız gerek

Bunun için ülke olarak çok çalışmamız lazım ve daha iyi tanıtım yapmamız gerek. Tokat’a getireceğimiz dünyanın en seçkin tur operatörlerine dalından meyve-sebze toplayıp, birlikte Tokat yöresine uygun yemekler pişirip, bu bölgenin doğası, kültürünü ve tarihini yerinde göstereceğiz.

Örneğin; kiraz bahçelerinden kiraz toplayıp, dalından yeme olanağı sunacağız. Üzüm bağlarından yaprak toplayarak, 'Sarma' yapacağız. Bu konuda Tokat şehri pilot bölge olacak ve Anadolu'nun birçok şehrine örnek teşkil edecektir" dedi.

Etkinliğe tüm turizm firmaları ücretsiz olarak katılabilir

Tokat’taki etkinliğinin Tokat Valiliği ve Tokat Turizm İl Müdürlüğü'nün katkılarıyla düzenlendiğini belirten Kalender, Türkiye’deki tüm turizm firmalarını etkinliğe katılım ücreti alınmaksızın, davet ettiklerini ifade etti.

Etkinliğe turizm sivil toplum kuruluşlarını da davet eden Murtaza Kalender, herkesin bu etkinliğe mutlaka katılması gerektiğini ve her zaman sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içinde olacağını belirtti.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.