Travel Shop Turkey'den Kuzey Kıbrıs turizmine büyük destek

Travel Shop Turkey ve Akmina Travel işbirliği ile 13-15 Mayıs tarihleri arasında Cratos Hotel'de gerçekleştirilen etkinlikte; Türkiye, KKTC ve çeşitli ülkelerden düğün organizasyonu ve kongre toplantılarında faaliyet gösteren firmalar buluştu.

18/05/2019 21:57
Travel Shop Turkey'den Kuzey Kıbrıs turizmine büyük destek

Travel Shop Turkey ve Akmina Travel işbirliği ile Cratos Hotel’de gerçekleştirilen buluşmada firmalar yüz yüze görüşmeler yaptı. Konuyla ilgili bilgi veren Travel Shop Turkey Ceo’su Murtaza Kalender, “Bugüne kadar 20’den fazla ülkede workshop etkinliği yaptık. Hindistan’ın 7 ayrı şehrinde, Avustralya’da, Güney Afrika’da, Filipin’de, Balkan ülkelerinde ve bir çok ülkede büyük workshop etkinlikleri yaptık. Amacımız, Kıbrıs’ı bu etkinlikler zincirine ekleyerek, Kıbrıs turizmini hareketlendirmek” dedi.

Travel Shop Turkey ile Akmina Travel’ın işbirliğiyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde düzenlenen B2B workshop başarıyla tamamlandı. Cratos Premium Hotel’de gerçekleşen organizasyona, 30 farklı ülkeden 100’e yakın tur operatörü katıldı.

KKTC turizmine katkı sağlamaktan gurur duyuyorum

Kuzey Kıbrıs turizmine destek veriyor olmaktan dolayı son derece mutlu ve gururluyum olduğunu ifade eden TravelShop Turkey Genel Müdürü Murtaza Kalender, "Travel Shop Turkey olarak bugüne kadar Hindistan, Avustralya, Filipinler, Güney Afrika ve Balkanlar olmak üzere 20’den fazla ülkede B2B workshoplar düzenledik.

Şimdi burada olma amacımız Kuzey Kıbrıs’ın turizm pastasından aldığı payı artırmak ve dünya turizm pazarında hak ettiği yere ulaşmasına yardımcı olmak. Kuzey Kıbrıs’a gelen 1 milyon civarındaki turist sayısının kısa sürede 2 milyona çıkacak. Çünkü, Kuzey Kıbrıs’ta bu potansiyel var. Adanın doğal güzelliklerinin yanında, tarihi ve kültürel ürünleri de buna müsait.

100’e yakın tur operatörünü Kuzey Kıbrıs’ta buluştu

Kuzey Kıbrıs turizminin deniz, casino ve eğlence ekseninde bugünlere geldi ve artık yeni ürünler geliştirerek yoluna devam etmesi gerekir. Kıbrıs’ta düğünler yapabiliriz, büyük MICE gruplarını getirebiliriz. Bunları yapacak potansiyel ve altyapı var. Bu sayede adadaki turizmi de sezonluk olmaktan kurtararak 12 aya yayabiliriz.

Organizasyon kapsamında 100’e yakın tur operatörünü Kuzey Kıbrıs’a getirdik. Bu tur operatörlerini sadece bizimle iş yapsınlar diye getirmedik. Organizasyonumuz, Kıbrıs’taki diğer turizm şirketlerine de açık olarak düzenlendi. Hatta rakiplerimiz de bizim organizasyonlarımıza gönül rahatlığıyla katılabilir. Söz konusu ülke turizmi ve milli çıkarlar olduğunda, 'Ben' değil, 'Biz' demek gerekiyor.

Travel Shop Turkey’in sisteminde 5 Milyar Euro'luk bir ekonomik güç var

Travel Shop Turkey’in sisteminde yer alan turizm şirketlerinin 5 Milyar Euro'luk bir ekonomik büyüklüğü temsil ediyor. Organizasyonun niteliği ve hedefine uygun şirketleri özellikle davet ettik. Kuzey Kıbrıs’ta yaptığımız organizasyona özellikle düğün ve MICE organizatörlerini davet ettik. Bu segmentlerde atılacak adımların ada turizmine hızlı geri dönüşler sağlayacaktır.

Kuzey Kıbrıs’ta yaptığımız etkinliği, önümüzdeki yıllarda da devam ettirme arzusu içindeyiz ama, bu sadece Travel Shop Turkey ve Akmina Travel’ın gücüyle olabilecek bir durum değil. KKTC hükümetinin ve yerel STK’ların da organizasyona destek olması gereklidir. Turizm Bakanlığı, havayolu şirketleri ve STK’lar bir arada olursak daha hızlı yol alıp etkili çalışmalara imza atabiliriz

Kuzey Kıbrıs'ın tanıtım eksikliği var

Bu organizasyonu gerçekleştirirken çeşitli sıkıntılar yaşadık. Buranın işgal altında olan güvensiz bir bölge olduğunu zannederek gelmek istemeyen turizmcilerle karşılaştık. Bu olay bile tanıtımda ne kadar eksik kaldığımızın göstergesi. Bu nedenle Kuzey Kıbrıs’ı tanıtmak için daha fazla çaba sarf etmeliyiz.

Kuzey Kıbrıs’ta turizmin önündeki temel sorunların başında, ulaşım ve yatak kapasitesi geliyor. Bu konular ile ilgili KKTC hükümeti yardımcı olursa, 5 yıl içinde turist sayısını iki milyonun üzerine çıkarırız. Otel yatırımları artırılıp, ulaşım sorunu da aşılırsa, bizde üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız. Diğer yandan 20-24 Haziran tarihleri arasında Tokat'ta gerçekleştireceğimiz, Ekoloji ve Gastronomi Workshop'u düzenleyeceğimizi de duyurmak istiyorum” dedi.

Abidin: Kuzey Kıbrıs’ta turizmin önünde bir takım engeller var

Akmina Travel Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Abidin de yaptığı açıklamada, “Travel Shop’la yaptığımız işbirliğinden dolayı son derece memnunum. Ana faaliyet alanımız seyahat acentacılığı. Şirket olarak bugüne kadar Kuzey Kıbrıs’ta birçok ilke imza attık. Kuzey Kıbrıs’ta turizmin başarısı bugünlere devlet desteğiyle geldi, ama son yıllarda bu destek azaldı.

Kuzey Kıbrıs’ta turizmin önünde bir takım engeller var. Örneğin ulaşım konusunda önemli sorunlarımız var. Ciddi ambargolar gören bir ülkeyiz. Uluslararası etkinliklerde Rum ve Yunan lobisi tarafından önümüze engeller çıkarılıyor. Dolayısıyla Kuzey Kıbrıslı turizmciler olarak biz maça 1-0 geriden başlamak zorunda bırakılıyoruz.”

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.