Firuz Bağlıkaya: Hiç kimse, ülkemize hizmet aşkının önünde duramaz

Bu yıl 16'ncısı düzenlenen Uluslararası Travel Turkey İzmir (TTI İzmir) fuarının açılışında bir konuşma yapan TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, "Hiç kimse burada ortaya çıkan iş birliği ve dayanışma ile ülkemize hizmet aşkının önünde duramaz. Buradaki kollektif bilinç ve davranış kesinlikle bizi başarıya götürecektir" dedi.

08/12/2022 13:07
Firuz Bağlıkaya: Hiç kimse, ülkemize hizmet aşkının önünde duramaz

Bu yıl 16'ncısı düzenlenen Uluslararası Travel Turkey İzmir (TTI İzmir) fuarı bugün kapılarını açtı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde TÜRSAB Fuarcılık AŞ ve İZFAŞ ortaklığıyla düzenlenen fuar 10 Aralık Cumartesi gününe kadar sürecek. TTI İzmir ile birlikte başlayan TTI Outdoor Fuarı ise 11 Aralık Pazar gününe kadar ziyarete açık olacak.

Fuarın açılışında TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, bir konuşma yaptı. Turizm ve fuar sözcüklerinin en anlamlı olduğu İzmir’de turizm fuarında yeniden bir arada olmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getiren Bağlıkaya, her turizmcinin takviminde yerini alan Travel Turkey İzmir’i sadece ülkenin değil Ege ve Akdeniz'in en büyük turizm fuarı, uluslararası turizm borsası yapmaya kararlı olduklarını ifade etti.

"Turizmle ilgili olup da burada olamayanlar umuyorum ki gelecek yıl hepimizden önce yerlerini alacaklar"

Bu hedefe ulaşmaya da az kaldığını belirten Bağlıkaya sözlerine şöyle devam etti: "Travel Turkey, kendini turizmci olarak tanımlayan, turizmi yaşayan, turizmle yaşayan herkesin olması gereken, gelemediği zaman çok şeyler kaçıracağını bildiği bir fuar olarak hepimizin gündeminde yerini aldı. Turizmle ilgili olup da burada olamayanlar umuyorum ki gelecek yıl hepimizden önce yerlerini alacaklar.

Çünkü onlar da bu fuarın önemi ve değerini bir gün mutlaka anlayacaklar. Hiç kimse burada ortaya çıkan iş birliği ve dayanışma ile ülkemize hizmet aşkının önünde duramaz. Buradaki kollektif bilinç ve davranış kesinlikle bizi başarıya götürecektir. Herkesin özellikle yetkili ve görevli herkesin bu anlayışla burada yer alacağına bütün kalbimle inanıyorum. Ülkemizin en büyük iki turizm fuarından birinde bulunmak turizmle ilgili herkesin ödevidir - görevidir.

Dünyada yabancı ziyaretçi sayısına göre, İstanbul 10., Antalya 12. sırada yer alıyor

Dünyada yabancı ziyaretçi sayısına göre şehirleri sıraladığımızda Hong Kong, Bangkok, Paris, Londra, New York başı çekerken İstanbul 10., Antalya 12. sırada yer alıyor. Şehirlerin turizm gelirleri sıralamasında ise İstanbul 15. Antalya 20. sırada yer alıyor. Dubai 30 Milyar Dolar, Londra 16 Milyar Dolar gelir elde ederken; İstanbul 8, Antalya 7 Milyar Doları anca aşabiliyor. Çıtamızı yükseltme ihtiyacımızı ve potansiyelimizi görmek için bu sayıların önemli olduğunu düşünüyorum. Peki İzmir'imiz için çıtamızı nereye koymalıyız?

2021'de İstanbul’a 9, Antalya’ya 8,7 Muğla’ya 1 milyon yabancı ziyaretçi gelirken İzmir’e 650 bin yabancı ziyaretçi gelmiş. İzmir 2022'nin ilk 10 ayında 1 milyon 400 bine ulaşırken İstanbul 13, Antalya 12, Muğla 3 milyon yabancı ziyaretçi ağırlamış. Evet gördüğünüz gibi yolumuz uzun ama hedefimiz parlak ve çok şükür gücümüzde ve inancımızda yerinde. İlla ki başaracağız.

"Buradaki topluluk düşlerimiz için çalışma azmi veriyor" 

Fuarımızla ilgili de birkaç sayı vermek isterim: Objektif kriterle seçilen 53 ülkeden 159 hosted buyer fuarımızın düzenleyicisi TÜRSAB fuarcılık ve İZFAŞ ile birlikte İZTO ve THY katkılarıyla geldiler. Misafirlerimizin fuarımızın verimliliğine de olumlu katkıları olacağına inanıyorum. TTI fuarı ve İzmir ruhu bizi güzel düşler kurmaya teşvik ediyor. Buradaki topluluk düşlerimiz için çalışma azmi veriyor.

Özellikle sevgili İzmir Büyükşehir Başkanımız sayın Tunç Soyer, sevgili dostum İzmir Ticaret Odası Başkanımız sayın Mahmut Özgener’in bizzat katkı ve destekleri, ekiplerinin emekleri, TÜRSAB Fuarcılık ve İZFAŞ yönetici ve çalışanları bu fuarın gerçekleşmesinde ve başarısında övgü ve teşekkürü hak ediyor. Sağolun, varolun."

Oya Narin: Türkiye turizmde kendisini dünyaya ispat etti

Fuarın açılışında Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) Başkanı Başkanı Oya Narin de bir konuşma yaptı. Türkiye'nin turizm sektöründe kendisini dünyaya ispat ettiğini belirten Narin, " Turizm sektörü 50 milyar dolarlık yatırımı bünyesinde bulunduran bir STK’dır. Önümüzdeki yıl çok iyi bir sezon geçireceğimizi düşünüyoruz.

2030 kadar yeni bir turizm vizyonu oluşturulması için önemli çalışmalar yapılması gerektiğini düşünüyoruz." dedi. Turizm sektörünün ekonomiye katkılarına değinen Narin, " Bu sektörün artık çok daha farklı bir şekilde ele alınması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

Mahmut Özgener: İzmir yabancılar için her türlü turizm imkanına sahip

İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener, konuşmasına TTI fuarının gelişimine değinerek başladı. İzmir'in yabancılar için tarihi ve doğası ile her türlü turizm etkinliğine imkan sağlayan bir şehir olduğunu belirten Özgener sağlık turizminin İzmir için önemli bir seğment olduğuna dikkat çekti.

Özgener, " TTI içinde sağlık turizmine yer ayrılmış olmasından dolayı tebrik ediyorum. Önümüzdeki yıllarda fuar paralelinde ayrı bir ve bağımsız bir sağlık fuarının yapılmasının yararlı olacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Tunç Soyer: Yolun başındayız ama doğru yoldayız

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de konuşmasında İzmir'e uçuş düzenleyen havayolları ile yakın çalıştıklarını söyledi. Soyer şu ifadeleri kullandı: "Yolun başındayız rakamlar bunu bize söylüyor. Ama doğru yolda olduğumuzu biliyoruz ve bu yolun bize çok yüksek bir yaşam kalitesi sunacağını da biliyoruz.

Turizmde yerel ölçekteki planları yaparken küresel ölçekteki gelişmeleri de göz önünde bulunduruyoruz. Esnafa taksiye faydası olmayan turizmin dünyada bir karşılığı kalmadı. Pandemiyi yendik, turizm geri dönüyor, umarım geri dönüşümüz muhteşem olur."


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.