TOPKAPI SARAYI’NA SİLAHLI SALDIRI...

İstanbul Sultanahmet Meydanı'nda silahlı bir kişi etrafa ateş açtı. Topkapı Sarayı'nın içinde devam eden saldırının başladığı anlarda sarayı ziyaret için gelen ve otobüslerden inen turist grupları büyük tehlike atlattı. Bazı turistler sarayın içinde mahsur kaldı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
TOPKAPI SARAYI’NA SİLAHLI SALDIRI...
Hasan Arslan

İstanbul Sultanahmat’te Topkapı Sarayı’na gelen bir kişinin elindeki pompalı tüfekle sarayın önündeki güvenlik görevlilerine ateş açtığı bildirildi. Ateş sonucunda 1 asker ve 1 otopark görevlisi yaralandı. Sürdürülen operasyon sonucunda Sultanahmet'i kana bulayan saldırgan öldürüldü.


Alınan bilgilere göre pompalı tüfekle gelen adam, bir güvenlik görevlisinin de silahını aldı. Saray içindeki çatışma yaklaşık 1 saat sürdü. Çatışma başladıktan 50 dakika sonra sarayın içinde yakalandı haberi geldi. Ancak ardından silah sesleri daha da sık duyulmaya başlandı. Ardından 1 saatlik çatışma sonucunda saldırgan öldürüdü. Topkapı Sarayı'nın önüne gelen saldırgan yüzünden müze ziyarete kapatıldı. Polis caddeyi ve meydanı boşalttı.



Görgü tanıklarının ifadesine göre saldırgan, kot pantolonlu, top sakallı ve Arap kökenli biri...
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, "Saldırgan Suriyeli mi" sorusuna "Öyle birşey yok" cevabını verdi.
 Görgü tanığı turist rehberi "Bir asker vurulmuştu. Diğerleri içeri kaçmıştı. Askerin vurulduğu belliydi, yardım istiyordu. Ortada fazla insan yoktu, sadece askerler vardı" dedi. Bir görgü tanığı ise "İlk başlarda dikkat etmedik. Film çekimi var sandık" diye konuştu.


Bir diğer görgü tanığı ise saldırganın soğukkanlılığını "Yanımdan geçti. Pompalı silahı ve fişekleri vardı. Avcı mısın dedim. Allahu Ekber deyip ve Arapça bir şeyler söyledi. 20 saniye sonra silah sesleri gelmeye başladı" sözleriyle dile getirdi.

İşte ilk resmi açıklama...
Saldırının ardından İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın operasyonla ilgili ortak açıklama yaptı. Basın toplantısında Vali Mutlu operasyona ilişkin detayları açıkladı. İşte Vali Mutlu'nun açıklamaları:

Emniyet tedbirleri aldık. Silahlı olan bu zanlı ölü olarak ele geçirildi. Kimliği üzerinde çalışacağız. Verdiği bir mesaj olduğu nedeniyle kişisel bir eylem olduğunu değerlendiriyoruz. Saçmalı tüfek, pompalı tüfek mevcut.
Yaralıların durumu iyi. Emniyet güçleri operasyonu tamamladı, onlara teşekkür ediyoruz. Süratle kimliğini belirlemeye çalışıyoruz, değerlendireceğiz. Kesin sonucu aldıktan sonra bilgi vereceğiz. Teslim olmasını istedik, teslim olmamakta kararlı görününce gerekli müdahale yapıldı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.