Silk Road Museum Hotel törenle açıldı

Tokat'ta 650 yıllık Deveciler Hanı, Silk Road Museum Hotel törenle hizmete açıldı. Proje, kentin turizmine büyük katkı sağlayacak.

08/06/2024 21:22
Silk Road Museum Hotel törenle açıldı

Tokat'ta turizme kazandırılan 650 yıllık Deveciler Hanı, Silk Road Museum Hotel adıyla butik otel olarak hizmete açıldı. Açılış törenine, il protokolü, milletvekilleri ve 15 ülkenin büyükelçisinin yanı sıra İstanbul'dan Levni Hotels Yönetim Kurlu Başkanı Aydın Karacabay,Oligark İstanbul, Hotel Ambrosia Yönetim Kurulu Başkanı ve ISTTA Yönetim Kurulu Üyesi Zeynel Kılıç, turizmci ve sanayici Sevim Aydın, CVK Park Bosphorus Hotel Genel Müdürü Murat Arslan milletvekilleri ve çok sayıda iş insanları ile turizmciler hazır bulundular. Tokat Valisi Numan Hatipoğlu açılış törrninde yaptığı konuşmada, 'İpek Yolu güzergahında bulunan tarihi kervansarayların şehir içi uygulamalarına örnek teşkil eden bu projenin kentin tanıtımına ve turizmine önemli katkılar sağlayacağını belirtti.

Tarihi Han yeniden hayat buldu

Tokat'ta 650 yıllık tarihi Deveciler Hanı, Türkiye'nin en önemli tarihi butik otellerinden biri olarak turizme kazandırıldı. Travel Shop Yönetim Kurulu Başkanı Murtaza Kalender, Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Kalender ve Orhan Kalender, memleketlerine yatırım yapmanın heyecanını yaşadıklarını ifade etti.

Restorasyon ve vizyon

Travel Shop Yönetim Kurulu Başkanı Murtaza Kalender, "Dünyanın en şık otelini restore ederek hizmete sunmanın gururunu yaşıyoruz. Tokat'la ilgili bir hayalimiz vardı yıllarca. Bu hayalimizi gerçekleştirmenin onuru ve gururu içerisindeyiz. Buraya gerçekten uluslararası bir vizyon koyduk. 1488 yılında inşa edilmiş, dünyanın en şık, en güzel otelini tekrardan sizlerin destekleriyle restore ederek hizmete sokmanın büyük gururunu yaşıyoruz" dedi.

Tokat’ın Turizmine Büyük Katkı

Vali Numan Hatipoğlu, Silk Road Museum Hotel'in açılışında yaptığı konuşmada, projenin Tokat'ın turizm potansiyelini artıracağını vurguladı. Hatipoğlu, "Tarihi ve kültürel mirasımızı koruyarak turizme kazandırmak büyük önem taşıyor. Bu proje, İpek Yolu üzerindeki tarihi kervansarayların modern bir yorumu olarak turizme büyük katkı sağlayacak" diye konuştu.

Uluslararası düzeyde ilgi

Açılışa katılan 15 ülkenin büyükelçileri, Tokat'ın tarihi ve kültürel zenginliklerini yerinde görme fırsatı buldu. Bu tür projelerin, Tokat'ın uluslararası düzeyde tanıtımına ve turizm potansiyelinin artmasına katkı sağlayacağı belirtildi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.