TL’deki değer kaybına rağmen Türkiye artık en ucuz değil

TL’deki değer kaybı nedeniyle Türkiye birçok ülke, özellikle İngiliz tatilciler için en ucuz destinasyon haline gelmişken yüksek enflasyondan dolayı Türkiye artık en ucuz değil.

25/03/2024 12:27
TL’deki değer kaybına rağmen Türkiye artık en ucuz değil

İngiltere’den yurtdışına tatile gidenler için en ucuz ülke Vietnam, en pahalı Costa Rica. İngiltere’den Vietnam’a giden tatilci içinde öğle yemeği, bir kadeh şarap, kahve, güneş yağının olduğu mal  ve hizmetlerden oluşan sepet için 51.18 Pound öderken aynı sepet için Costa Rica’da bunun neredeyse üç katı, 158.04 Pound ödüyor. Bu sepet için Türkiye’de ödenen ise 66.07 Pound.

Bu fiyatla Türkiye İngiliz tatilci için en ucuz ülkeler listesinin 9. sırasında yer alıyor. İngiltere Post Office Travel Money'nin tatil maliyetleri barometresinin en ucuz ülkeler sıralamasında Türkiye iki basamak geriledi. Turizmgazetesi'nde yer alan habere göre raporda İngilizlerin ençok tercih ettiği 40 tatil yeri ve şehrin 25'inde yemek, içecek ve diğer turistik ürün fiyatlarının geçen yıldan bu yana düştüğü, Türkiye’de ise yükseldiği belirtiliyor.

"İspanya ilk 10'da yer almıyor ve bu yıl yüzde 9,3'lük fiyat artışıyla 14. sıraya geriledi"

Post Office Travel Money'nin en ucuz tatil maliyetleri barometresine göre fiyat artışlarında Türkiye/Marmaris ve Bulgaristan / Sunny Beach sırasıyla yedinci ve dokuzuncu sıraya geriledi. Tatil Parası Raporu için yapılan tüketici araştırmasına göre İngiliz tatilciler İspanya'yı en iyi değere sahip destinasyon olarak değerlendirmeye devam etse de, İspanya ilk 10'da yer almıyor ve bu yıl yüzde 9,3'lük fiyat artışıyla 14. sıraya geriledi.

Post Office Travel Money çalışmasını yapan grubun başkanı Laura Plunkett “ Fiyatlar, yurt dışına seyahat planlayan tatilcilerin en büyük endişelerinden biridir.Türk lirasındaki düşüşe rağmen, otel sahipleri enflasyonist fiyat artışlarının yarattığı zorluğun üstesinden gelmeye çalışıyor” diyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.