Titanic'in yeni oteli 2021'de hizmete girecek

Titanic Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aygün, “Golf kulübümüzün bulunduğu alanda deniz kıyısında halen inşaatı devam eden, 90 dönüm üzerinde 600 odalı exclusive segment olarak konumlandırılacak a la carte restoranları, farklı mimari özellikleri olan bir otel yatırımımız bulunuyor. Otelin yatırım maliyeti 80 Milyon Euro ve 2021’de tamamlamayı hedefliyoruz" dedi.

06/08/2020 14:06
Titanic'in yeni oteli 2021'de hizmete girecek

İstanbul’da 6, Antalya’da 3, Bodrum’da 1, Berlin'de 3 olmak üzere toplam 13 oteliyle faaliyetlerini yürütüten Titanic Grup, 4 bin 272 oda ve 9 bin 517 yatak kapasitesiyle Türkiye’nin en büyük turizm gruplarından biri olma özelliği taşıyor. Titanic, 5 bini aşkın çalışanıyla da önemli bir istihdam olanağı yaratıyor.

Bu yıl turizm sezonunun nasıl geçeceğini görmek açısından Titanic Grubu’nun verileri önemli. Capital’de yer alan habere göre, Titanic Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aygün, resort otellerinde geçtiğimiz yıl yüzde 97, düşük sezonda ise yüzde 85 doluluk yaşadıklarını belirtti.

Öncelik iç pazar

İstanbul’da dolulukların yüzde 85’lerde seyrettiğini ifade eden Aygün, “Bu yıla hem sektör hem grubum adına yüksek beklentilerle girdik. Ülke olarak dünya ortalamasının çok üzerinde büyüme hedefliyorduk” dedi. 

Yaz sezonu için rezervasyonlarla ilgili iptal veya erteleme talep eden tüm misafirlerinin taleplerini kabul ettiklerini, iş ortakları ve misafirlerini alınan önlemlerle ilgili periyodik olarak bilgilendirdiklerini anlatan Mehmet Aygün, “Geçici olarak otellerimizde hizmet vermeye ara verdik. Süreci yakından takip ederek normalleşme süreci için hazırlıklara başladık” diye konuştu.

Titanic Grubu, nisan, mayıs ve haziran aylarında misafir kabul edemedi

Titanic Grubu, nisan, mayıs ve haziran aylarında misafir kabul edemediği için bu dönem yıp olarak değerlendiriyor. “Geçen yılın gerisindeyiz” diyen Aygün de, yurt dışı uçuşlar ve ülkelerin aldığı seyahat tedbirleri sebebiyle önceliklerinin iç pazar olduğunu söyledi. Mehmet Aygün, doluluklarla ilgili tahminlerini şöyle paylaştı:

“Titanic Deluxe Bodrum otelimiz haziran ayı sonunda misafirlerini ağırlamaya başladı. Çok iyi bir ivme yakaladık, yüzde 80 doluluğumuz mevcut. Hemen ardından Titanic Deluxe Golf Belek hizmet vermeye başladı. Aynı şekilde Belek’te de aynı oranda rezervasyona ulaşacağımızı düşünüyoruz. Geçtiğimiz yıl tesislerimizdeki yabancı turist oranı yüzde 76 idi.

Yüzde 50-55 arası bir doluluk düzeyine ulaşılabileceğini düşünüyoruz

2020 yılında yabancı pazarlarımızın açılış tarihlerini tam olarak öngöremediğimiz için sezon sonu dağılımının yerli turist yüzde 50 yabancı turist yüzde 50 şeklinde gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz.

Ana pazarlarımız olan Almanya, Rusya, İngiltere ve Hollanda pazarlarının hareketlenmesi durumunda sezon sonu kapalı olduğumuz aylar dışında yüzde 50-55 arası bir doluluk düzeyine ulaşılabileceğini düşünüyoruz.”

En önemli öncelik

Bu yıl önceliğin misafir sağlığı olduğunu belirten Mehmet Aygün, “Misafirlerimize ‘Safe Touch’ damgasıyla temizlik, dezenfeksiyon ve hijyen garantisi sunuyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın öncülüğünde başlatılan Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı kapsamında belirlenen kriterleri açılış tarihi belirlenen otellerimiz için yerine getirerek Güvenli Turizm Sertifikasını aldık” dedi.

Yaşanan bu olağanüstü süreçte de yatırımlarına devam Titanic Grubu'nun yurt dışında daha fazla ülkede Türkiye bayrağını dalgalandırmak ve yeni yatırımlarla yurt içinde istihdam artışı sağlamayı amaçladığını ifade eden Mehmet Aygün, “Golf kulübümüzün bulunduğu alanda deniz kıyısında halen inşaatı devam eden 90 dönüm üzerinde 600 odalı exclusive segment olarak konumlandırılacak a la carte restoranları, farklı mimari özellikleri olan bir otel yatırımımız bulunuyor. Otelin yatırım maliyeti 80 milyon Euro ve 2021’de tamamlamayı hedefliyoruz.”

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.