THY, dolmuş uçakla bölgesel uçuşlara başlıyorlar...

Pervaneli uçaklarla dolmuş uçak işine giren THY'nin Genel Müdürü Temel Kotil, "Başarılı olursak 10-12 adet pervaneli uçaklar alacağız" dedi. Kotil, pervaneli uçakların performansını görmek için önceki gün Ankara'dan Siirt'e gerçekleşen ilk uçuşa katıldı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
THY, dolmuş uçakla bölgesel uçuşlara başlıyorlar...

Türk Hava Yolları (THY), pervaneli küçük gövdeli uçaklarla çapraz uçuşlara başlayacak. THY Genel Müdürü Temel Kotil, pervaneli uçakların performansını görmek için önceki gün Ankara'dan Siirt'e gerçekleşen ilk uçuşa katıldı. THY'nin Bora Jet'ten kiraladığı ATR72 tipi uçağın performansını beğenen Kotil, "Beklediğimden daha konforlu. Maliyeti de düşük. Siirt'te başarılı sonuçlar alırsak 10-12 tane pervaneli küçük gövdeli uçak alıp, bölgesel uçuşlara başlayabiliriz" dedi. THY iç hatlardaki büyümesinin son ayağı çapraz uçuşlar için hazırlıklara başladı. Anadolu Jet ile Ankara ve Sabiha Gökçen merkezli uçuşlarla Anadolu'daki bütün şehirlere uçan THY, Anadolu şehirlerini birbirine bağlayacak yeni hatlar açacak. Yeni hatlar için maliyeti düşük, küçük gövdeli pervaneli uçaklar alacak.

 

ÇOK GÜVENLİ...

 
THY'nin Çanakkale, Siirt, Çorlu, Uşak, Isparta seferlerini artırmak için Bora Jet'den kiraladığı ATR72 tipi pervaneli uçakların performansını görmek için önceki gün Ankara-Siirt seferine katılan THY Genel Müdürü Kotil, uçağın tahmininden konforlu olduğunu bildirdi. Pervaneli uçakların tırmanma ve kısa pistlerde durma yetenekleri ile çok güvenli olduğuna işaret eden Kotil, "Küçük pervaneli uçaklar Ankara ve İstanbul dışındaki havaalanlarında konaklayacak. Bütün şehirler Ankara ve İstanbul'a bağlandı" diye konuştu. (Sabah)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.