Thomas Cook'un otellerine İsviçreli talip

Thomas Cook’un iflas dışında olan birimlerine peş peşe ortaklık ve satın alma talepleri geliyor. Şirketin konaklama birimine, İsviçreli LMEY Investments talip oldu.

07/10/2019 09:52
Thomas Cook'un otellerine İsviçreli talip

Thomas Cook'un iştiraklerinden Condor Havayolları'na tur operatörleri ortak olmak isterken, konaklama birimine de, 2012 yılında kurulmuş, otel ve tatil amaçlı gayrimenkullere odaklanan bir yatırım fonu şirketi olan İsviçreli LMEY fonu talip oldu.

Aralarında Schausland ve Der’in de olduğu tur operatörleri Condor’a ortak olmak istediklerin belirtirken, bünyesinde Aldiana Club’ın da olduğu İsviçreli yatırım fonu LMEY, Thomas Cook’un konaklama birimi olan TCHI’ye talip oldu.

Şirketteki yüzde 50'lik diğer payı da satın almak istiyoruz

TCHI Akdeniz bölgesinde otel işletmeciliği ve grup bünyesindeki otel markalarının franchise işlemlerini yapmak amacıyla 2018’de Thomas Cook ve LMEY tarafından yüzde 50 ortaklıkla kurulmuştu.

LMEY'in kurucusu ve ortağı Hans Kortlevers, yaptığı açıklamada, TCHI’nin Thomas Cook’un iflas eden bölümüne dahil olmadığını, Holding şirketinin hissedarının iflas ettiğini, şirketin bağımsız bir finansal yapısı olduğunu, oteller normal şekilde çalışmaya devam ettiğini belirterek, şirketteki yüzde 50'lik diğer payı da satın almak istediğini söyledi.

Kortlever, teklifinin kabul edilmesi halinde yapacağı ödemenin alacaklılara olan borçların ödenmesinde kullanılacağı için de yararlı olacağını söyledi.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.