Thomas Cook Türkiye'de otel sayısını artırıyor

Kış programını açıklayan Thomas Cook'un Türkiye'de otel portföyünün yüzde 25 büyüdüğü dikkat çekti

31/12/2019 23:40
Thomas Cook Türkiye'de otel sayısını artırıyor

Kış programını açıklayan Thomas Cook'un Türkiye'de otel portföyünün yüzde 25 büyüdüğü dikkat çekti. Avrupa seyahat pazarının en büyük iki büyük grubundan biri olan Thomas Cook, 2014-2015 kış programını açıkladı. 2014-2015 kış sezonunda Thomas Cook’un toplam otel sayısının bir önceki kış sezonuna göre yüzde 40 artarak 20 bin olduğu ortaya çıktı. 

ÜÇTE İKİSİNİ ONLİNE PAZARLIYOR

Thomas Cook’un kış sezonundaki otel portföyünde dikkat çeken bir diğer nokta da online'ın ağırlığı oldu. Grubun 2014-2015 sezonundaki toplam 20 bin otelinin yalnızca 5 bini basılı kataloglarda yer alırken, buna karşılık 15 bini ise online satış kanalları üzerinden satışa sunuldu. Bu arada Thomas Cook’un kendi marka ve konsept otellerini arttırma stratejisine uygun olarak geçtiğimiz yıl 31 olan marka ve konsept otel sayısı da bu kış sezonunda 50’ye yükseldi. Bunların 27’si Sentido, 14’ü Smartline, 4’ü Sunconnect, 3’ü Sunprime ve 2’si de Sunwing marka ve konseptlerinden oluşuyor. 

98 OTELE PROGRAMDA YER VERİLDİ 

Türkiye’de otel sayısını yaklaşık yüzde 25 oranında arttırdığı gözlenen Thomas Cook, kış sezonunda Türkiye’den toplam 98 otele programında yer verdi. Bu otellerin 6’sı grubun kendi markaları olan Sentido, Smartline ve Sunconnect otellerinden oluşuyor. 

TÜRKİYE FİYATLARINDA HAFİF ARTIŞ VAR

Thomas Cook’un kış programında fiyatlar ise uzak destinasyonlarda yüzde 5’e kadar düşerken, orta mesafelerde ise geçtiğimiz yılın seviyelerinde kaldı. Mısır’da yüzde 3, Tunus’ta yüzde 1’lik düşüşler dikkat çekerken, Türkiye ve İspanya gibi destinasyonlarda ise fiyatlarda hafif artışlar oldu. 

YAZ SATIŞLARI İYİ GİDİYOR

Thomas Cook’un yaz satışlarında ise Mayorka, Bulgaristan, Almanya, İtalya, Hırvatistan ve Avusturya’nın en çok talep alan destinasyonlar olduğu, Türkiye, Yunanistan ve Kanarya Adaları'nın da hemen bu destinasyonlardan sonra satışların iyi gittiği destinasyonlar olduğu bildirildi. 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.