The Sun’dan Türkiye’ye büyük övgü

İngiltere’nin önde gelen gazetesi The Sun, geçtiğimiz hafta, hem sayfalarında, hem internet sitesinde Türkiye’ye yer verdi.

26/12/2017 23:25
The Sun’dan Türkiye’ye büyük övgü

Binlerce adalının yakınlarına yeni yıl hediyesi olarak Türkiye tatili aldığı açıklandı. İngiltere’nin önde gelen gazetesi The Sun, geçtiğimiz hafta, hem sayfalarında, hem internet sitesinde Türkiye’ye yer verdi. Akşam'ın haberine göre, Sun seyahat yazarı, Will Spencer’ın, keleme aldığı ve geçtiğimiz yaz Muğla Fethiye’deki tatile ilişkin görüşlerini paylaştığı yazıda Türkiye’ye övgü yağdı.

Spencer, kendi deyimiyle eşsiz güzellikteki sahillere sahip bölgede bulunan Babadağ’da yamaç paraşütüne bindi, 2 bin 500 yıllık dağ mezarlarını ziyaret etti, Kraliçe Elizabeth gibi ünlü çamur banyosuna ve Türk hamamına girdi.

Herkes için bir şey var!

Ünlü yazar, Türkiye’de alışveriş yapmayı ‘harika’, Türk yemeklerini ise ‘harika ötesi’ olarak niteledi. Türkiye’de çok fazla sayıda alternatif tatil imkânı olduğunu kaydeden yazar, “Türkiye’de herkes için bir şeyler var” ifadesini kullandı. .

İngiltere’de şimdi ‘Türkiye’ moda!

Türkiye Otelciler Birliği Başkan Yardımcısı ve Güney Ege Turistik Otelciler Birliği Başkanı Bülent Bülbüloğlu, “Euro pound paritesinden kaynaklı olarak Yunanistan, İspanya gibi diğer Avrupa ülkelerine olan talep azalırken, Türkiye’ye duyulan ilgi tabiri yerindeyse çığ gibi büyüyor. Hem tatilciler hem de tur operatörlerinden çok büyük talep var” dedi.

Ada’dan gelen haberler, İngilizlerin Türkiye’deki en gözde tatil merkezi Marmaris’teki turizmciler arasında sevinç yarattı. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Ali Kırlı, “Geçtiğimiz yıla oranla, şu anda artış yüzde 20-25 bandında. Duyuyor ve mutlu oluyoruz ki, binlerce İngiliz yakınlarına yeni yıl hediyesi olarak, başta Marmaris olmak üzere Türkiye tatili almış” diye konuştu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.