The Plaza Hotel sorgusuna girenlerin mallarına haciz...

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), The Plaza Hotel soygunuyla ilgili 26 kişinin soruşturulduğunu, soyguna karışanların malvarlıklarına ihtiyati haciz uygulandığını açıkladı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
The Plaza Hotel sorgusuna girenlerin mallarına haciz...

TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül, MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık’ın soru önergesini yanıtladı. Gül, Cavit Çağlar’ın borçlarına karşılık el konulan otelin mali işlerden sorumlu genel müdür yardımcısı Bülent Tolun’un 6 milyon lirayı zimmetine geçirdiğinin ortaya çıkması üzerine patlayan skandala ilişkin şu bilgiyi verdi: “2 Mart 2010 tarihinde The Plaza Hotel’e gelen Mali Şube’ye bağlı polis ekiplerinden, mali işlerden sorumlu genel müdür yardımcısı Bülent Tolun hakkında kesinleşmiş hapis cezasının bulunduğu ve bundan dolayı arandığının öğrenilmesi üzerine, derhal, şirket tarafından inceleme yapıldı. Tolun’un otel parasını kendi hesabına aktardığının tespit edilmesi üzerine, 5 Mart 2010 tarihinde İstanbul Cumhuriyet Bassavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu.

Malvarlıklarına haciz

The Plaza Hotel’deki olayla ilgili olarak, TMSF başkanlık makamı oluruna istinaden fon denetçileri tarafından da 5 Mart 2010 tarihinde inceleme başlatıldı. Kesin zarar tutarı ve sorumluların belirlenmesi için başlatılan inceleme sonucunda TMSF tarafından Tolun ve onunla birlikte hareket eden ve/veya para aktarılan şahısların tespit edilebilen malvarlıkları üzerine ihtiyati haciz uygulandı.

26 kişi soruşturuluyor

TMSF personeli ve şirket yönetim kurulu üyesi olan Murat Bulca hakkında da idari ve cazai soruşturma başlatılmış olup, soruşturma sonuçlanıncaya kadar fondaki diğer tüm görevlerinden uzaklaştırılmış ve derhal açığa alındı. İlk incelemeler neticesinde, tespit edilen bulgular kapsamında, aralarında fon personeli Bulca’nın da bulunduğu 26 kişi hakkında The Plaza Hotel’i zarara uğratmaları nedeniyle suç duyurusunda bulunuldu. Savcılık soruşturması ise halen devam ediyor. Konuyla ilgili adli ve idari soruşturmalar kurumumuzla beraber sürdürülüyor. Konunun öğrenilmesinden sonra herhangi bir zafiyet gösterilmemiştir.” (DHA)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.