The Nec Golf Show, İngiltere'de gerçekleşti...

27 – 29 Kasım 2009 tarihinde Birmingham da üçüncü kez gerçekleşen The Nec Golf Show 2009, dünyada hızla büyüyen golf pazarının gerçek sahibi ve golf pazarının ana merkezi olduğunu bizlere bir kez daha gösterdi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
The Nec Golf Show, İngiltere'de gerçekleşti...
Volkan Çavuşoğlu / Antalya Golf Club - Satış ve Pazarlama Direktörü

2009 yılının son Golf Show'u / The Nec Golf Show 2009, 27 / 29 Kasım tarihleri arasında Birmingham / NEC ( National Exhibition Center ) fuar merkezinde gerçekleşti. 7 bin 500 metrekarelik alan üzerine kurulu olan fuara, Dünya'nın her yerinden gelen 92 katılımcı ve yaklaşık 12 bin  ziyaretçi ile Birmingham da halka açık tek golf fuarı olma özelliğini taşımaktadır.

İngiltere Önemli Pazar
Bizim gibi golf bölgesi olan tüm bölgeler için İngiltere en önemli pazardır, bizde Antalya Golf Kulübü olarak Tur Operatörlerimiz ve İngiliz golf severleri ile bir araya gelmek için The Nec Golf Show fuarına katıldık.

Hepimizin bildiği gibi Britanya Adası Golf sporunun ana merkezidir. Golf sporu 1.000 yıllık bir geçmişe sahiptir ve 1100’lü yıllarda İskoçlar tarafından oynanmaya başlanmıştır. Britanya Adasında yaklaşık 2.700 golf sahası ve yaklaşık 1.525.000 lisanslı golf oyuncusu vardır. Bu golf oyuncularının yaklaşık % 52 si yıldan bir kez golf seyahatine çıkıyor. Bütün bu verileri ele aldıktan sonra Britanya Adasının golf sporu için ne kadar önemli olduğu bir kez daha anlamaktayız.
 
Fuar süresince, görüşmüş olduğum İngiliz golf severlerin büyük bir kısmı, Belek bölgesinin iklimi ve donanımlı tesisleri açısından potansiyel bir destinasyon olduğunu söylemiştir. Uzun yıllar boyunca, İspanya ve Portekiz'e giden golfçular, yükselen fiyatlardan dolayı, alternatif destinasyonlara yönelmekte ve Belek’in de bu açıdan son derece güçlü bir kapasitesinin olduğunu desteklemektedirler. Ayrıca, Ülkemizin ve bölgemizin Euro bölgesi dışında olmasının avantajıyla, 2010 yılında da tercih edecekleri bir destinasyon olacağımızı belirttiler.

Fuara, katılan katılımcıların birçoğu İspanya’dan, Portekiz ve İngiltere’den olduğunu özellikle belirtmek isterim. Bizim gibi Akdeniz çanağında bulunan Ülkeler için Britanya Adası, Ekim ile Mayıs ayları arasında öncül Pazar teşkil etmektedir.

Görüşmüş olduğum birkaç İspanyol katılımcının bana söylediklerine istinaden, 2009 yılının golf turizmi olarak çok vasat geçtiğini, beklentilerinin çok altında kaldıklarını, tesislerinde indirimler yaptıklarını ve buna rağmen 2009 yılını kötü kapatacakları söylediler. 2010 yılına daha temkinli başlayacaklarını, pazarlama ve reklâm çalışmalarına yoğunluk vereceklerini belirtiler.

Ayrıca, İngiltere’de bulunan golf tesislerin de, 2009 yılında kendi iç pazarlarına daha çok önem verdiklerini ve bu doğrultuda yoğun bir pazarlama ve tanıtım çalışmaları yaptıklarını sizlerle paylaşmak isterim.

THY, Birmingham’dan uçuyor. 
19 Aralık 2008 tarihinden itibaren başlayan İstanbul – Birmingham uçuşları günde bir kez olmak üzere başarıyla devam ettiğini söyleyebilirim.


Daha önceki yıllarda, Birmingham’a gitmek için önce Londra’ya veya Manchester’a uçmamız gerekiyordu ardından bir araç ile veya tren ile ( yaklaşık 1,5 saat ) ulaşımımızı gerçekleştiriyorduk. Fakat şimdi direkt Birmingham uçuyoruz, ne büyük kolaylık dimi? Evet gerçekten büyük kolaylık.

İngiltere’nin önemli şehirlerinden Antalya’ya da direkt uçuşların başladığını düşünürsek ne güzel olurdu değil mi? Gelecek olan misafirlerimiz için gerçekten büyük avantaj olurdu.
Yurtdışına seyahat eden turistlerin gidecekleri destinasyonlar da aradıklarını en önemli özelliklerden birinin de ulaşım kolaylığı olduğunu düşünürsek, direkt uçuşların yapılması konusunda gerekli ısrarı göstermemiz kanaatindeyim. İddialı olduğumuz kalitemizi uçuşlarımız ile destekleyerek pazardaki payımızı artırmayı hedeflemeliyiz.

Hepimiz 2009 yılında yaşadığımız krizin olumsuzluklarına rağmen, pazarlama çalışmalarımıza hız kesmeden devam etmeliyiz.2009 yılında ivme kazandığımız bu pazarda tüm olumsuz yorumlara ve fiyat indirimlerine karşı durmalıyız.

Ülkemiz için en önemli golf pazarından biri olan Britanya adasına, 2010 yılında yapılacak olan her türlü yatırım ve pazarlama çalışmasının çok kısa zamanda olumlu dönüşünün olacağına inanmaktayım…



Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.