The Madison Hotel'de, Animasyon ve Pontomimle 'Hayal Et'!

Animasyon Sanatçısı OZGE AKDENİZ Pantomim Sanatçısı AYÇA YAŞIT Bilesik sanatlar sergisi (Animasyon-pantomim-resim) 12.12.2009 - 21.12.2009 Açılıs Kokteyli : 12 ARALIK 2009 Cumartesi Saat 17:30 THE MADISON OTEL SANAT GALERISI Recep Pasa Cad.No:15 Talimhane Taksim Istanbul

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
The Madison Hotel'de, Animasyon ve Pontomimle 'Hayal Et'!

Animasyon sanatçısı Özge Akdeniz ve pantomim sanatçısı Ayça Yaşıt; animasyon ve pantomim sanatını iç içe sundukları, Türkiye’nin tek alanda birçok sanat dalını kapsayan ilk bileşik sanatlar sergisi “HAYAL ET” ile hayal etmek ve hayallerin gerçek olması üzerine sorgulamaya davet ediyor! Sergi, 12 – 21 Aralık 2009 tarihleri arasında, Taksim The Madison Otel Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşuyor.

Hayal etmek ve gerçek olması konulu “HAYAL ET”; animasyon kısa film, fotoğraf, canlı müzik ve mim performansını birleştiren tek bir sergiden oluşuyor.  Mim performansı ve canlı müzik kendi içlerinde bir doğu-batı sentezi yaratırken, animasyon yapım aşamaları da, akrilik boya tekniğiyle tablolarda kare kare somutlaşarak, izleyicilerle tanışıyor.

“HAYAL ET” bileşik sanatlar sergisini 2 yıllık bir çalışma sonucu hayata geçiren Özge Akdeniz; “Son Osmanlı – Yandım Ali” ve “Eve Giden Yol” sinema filmleri, TV reklam filmlerindeki animasyon çalışmaları ve şarkıcı-besteci Gökhan Kırdar’ın konser kliplerinin yanı sıra, yurt dışında gösterime giren, Hazar Denizi Enerji Merkezi belgesel animasyon film projesinin de sanat yönetmenliğini üstlendi. “HAYAL ET”, sanatçının ilk animasyon resim sergisi.

Üç yıldır sokakta performans sergileyen Ayça Yaşıt ise, gösterileriyle, TRT’de "Sokağın Sesi" belgeselinde; workshop ve solo oyunlarıyla,  “Ne Varsa Sokakta Var” festivalinde yer aldı. “Pantomimask” grubunun kurucusu olan sanatçı, İstanbul’un yanı sıra Ankara, İzmir, Eskişehir illeri başta olmak üzere birçok il ve ilçeye pantomim sanatını taşımaya devam ediyor.

Küratörlüğünü ressam Ülkü Cılızoğlu’nun yaptığı “HAYAL ET” bileşik sanatlar sergisi, 12 – 21 Aralık 2009 tarihleri arasında, Taksim The Madison Otel Sanat Galerisi’nde gezilebilir.

Animasyon: Özge Akdeniz

Pantomim: Ayça Yaşıt

Görsel Efekt: Gürkan Şirin

Kostüm ve Mask: Gülhan Kaçmaz, Uğur Saltanlar

Kamera ve Ekipman: Ali Kerim Akay

Küratör: Ülkü Cılızoğlu


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.