'Terminal' filmi, Türkiye'de gerçek oldu...

Başrollerini ünlü oyuncular Tom Hanks ve Catherina Zeta-Jones'un üstlendiği 'Terminal' filmi, Türkiye'de gerçek oldu. Parasız kalan bir Filistinli ve bir Alman yolcu, haftalardır Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde yaşıyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
'Terminal' filmi, Türkiye'de gerçek oldu...

Mohammed Abdullah Khasib 19 gündür Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’ndeki banklarda uyuyor. Parası yok, işi yok, kimsesi yok. Şimdi yastık olarak kullandığı çantasıyla birlikte yolculuğa çıkma sebebi, doğduğu Filistin’de yaşadığı umutsuzluk: “4 yaşında ailemi kazada kaybettim. Filistin’de ailem yoktu, işim yoktu. Önce Ürdün’e geçtim. Oradan İstanbul’a gelerek Roma’ya gitmek için aktarma yaptım. Ancak İtalya beni kabul etmedi. Sonra beni İstanbul’a gönderdiler.”

'Param bitti, işim yok, karnım aç'...

Türkiye’de sekiz ay boyunca İstanbul ve Adana’da kalan Khasib, iş bulamayıp cebindeki tüm parasını tüketince havalimanına gelerek burada yaşamaya başladı: “Türkiye’ye iltica başvurusunda bulundum. Ancak param bitti, iş yok, karnım aç. 19 günden beri terminalde yaşıyorum. Gidecek başka yerim yok.” İstanbul Valiliği’ne başvurarak sığınma hakkı isteyen Khasib’ın, iş bulamadığı için bu talebinden kendi isteğiyle vazgeçtiği öğrenildi. Şimdi ülkesine geri dönmek için yetkililerden yardım bekliyor.

Side’ye gidecekti üç aydır terminalde...

Almanya’nın Nürnberg kentinden Antalya’nın Side ilçesinde bulunan arkadaşlarının yanına gitmek için mayıs ayında Türkiye’ye gelen Alman uyruklu Marion Merlinde Kutschmann adlı kadın turist parası bitince terminalde yaşamak zorunda kaldı. Yaklaşık üç aydan beri dış hatlar gidiş terminalinde bulunan banklarda sabahlayan 54 yaşındaki Kutschmann, “Almanya’ya dönmeyeceğim. Hayatımı Side’de devam ettirmek istiyorum. Param kalmadı. Bu yüzden burada yaşıyorum. Burası benim evim gibi oldu. Alman Konsolosluğu yetkilileriyle iki defa görüştüm ancak bir sonuç alamadım” dedi. (DHA)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.