Termal turizme bakanlık şoku!..

Sağlık Bakanlığı, termal havuzu bulunan otellerde fizik tedavi uzmanı bulundurulmasını şart koştu. Bu karar özellikle termal turizmin gelişmesi için çaba gösteren turizmcilerde şok etkisi yaptı. Havuzları tedavi değil, güzellik amaçlı kullandıklarını belirten turizmciler, kararın Türkiye’deki termal turizmi bitireceği görüşünde birleşti.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Termal turizme bakanlık şoku!..

Sağlık Bakanlığı, termal havuzu bulunan otellere fizik tedavi uzmanı şartı getirdi. Turizmciler kararın termal turizmi bitereceği görüşünde birleşti

 

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’nce Çeşme’de eraton, Altın Yunus ve Ilıca Hotel’e gönderilen tebligatta 15 gün içinde eksikliğin giderilmesi istendi. Aksi halde para cezası verileceği termal suyun kesileceği bildirildi.

 

‘Turizme darbe vurur’

Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Veysi Öncel, “Turizme büyük darbe vuracak. Teşvik bekleyenleri termalden uzaklaştıracak. Kararın bir an önce gözden geçirilmesini istiyoruz. Termali tedavi amacıyla kullanan tesislerle sıcak su için kullananlar ayrılsın. Yönetmelik buna göre düzenlensin” dedi.

Ilıca Hotel Genel Müdürü Yakup Demir de termali turizme kazandırabilmek için 20 yıldır uğraş verdiklerini, devletin altyapı için milyonlarca TL harcadığını belirtti, şunları kaydetti: “Tam bir noktaya geldik diyorduk ki, şimdi bize dayatılan yönetmelikle sarsıldık. Termali  alıp turizme darbe vuruyorlar. Bizim kapımızda turizm belgesi levhası var. Biz hastane değiliz. Hastane oteli de değiliz. Olmak da istemiyoruz. Konuklarımıza Çeşme’nin ürünlerini sunuyoruz. Sörf, güneş, kum ve denizimiz varsa, termalimiz de var. Turistlere, ‘Gelin termal suya girin’ diyoruz. Geleneksel kliyle bu termali müşterilerimize kullandırma amacındayız.”

 

Onlar da karşı çıktı

Sheraton Genel Müdür Yardımcısı Abdullah Aküzüm, Altın Yunus Genel Müdürü Tayfun Başkurt, Kaplıca Talasso ve Kür Merkezleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ilgaz Nacakoğlu da uygulamaya tepki gösterdi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.