Temmuz ayında yükseliş hız kazanacak

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) Başkanı Oya Narin, "Turizmde hareketlilik başladı, ivme yükselen bir trendle ilerleyecek. Çalışmalarımızı yaptık, otellerimizi hazırladık, şimdi heyecanla misafirlerimizi bekliyoruz. Temmuz itibarıyla hız kazanmayı ümit ediyoruz" dedi.

26/06/2020 10:26
Temmuz ayında yükseliş hız kazanacak

Turizmin temmuz ayı itibarıyla turizm hareketinin hız kazanacağını belirten Oya Narin, "Turizmde hareketlilik başladı, ivme yükselen bir trendle ilerleyecek. Çalışmalarımızı yaptık, otellerimizi hazırladık, şimdi heyecanla misafirlerimizi bekliyoruz. İç hatların hızlanması çok iyi, şimdi ümidimiz dış hatlardaki hareketlerin charter'lara yansıması.

Temmuz itibarıyla hız kazanmayı ümit ediyoruz. Salgının ilk başladığı mart ayında hükümet çok önemli tedbirler aldı. Bunlardan biri kısa çalışma ödeneğiydi, sektörün ekonomik olarak ayakta kalması için çok ciddi destekler verildi. İşçi- işveren el birliğiyle devletimizin desteğiyle bu süreci güzel bir şekilde atlattık.

Alınması gereken önlemleri tüm alanlarda alacağız

Turizm Bakanlığı ile bir sertifika programı başladı. 500'ü aşkın tesis bu sertifikayı almak için uluslararası akredite kurumlarına başvurdu. İşlemlerin birçoğu tamamlanmak üzere. Alınması gereken önlemleri tüm alanlarda alacağız. Yeni bir düzene geçtik. Araştırmalar ve bilim adamlarına göre deniz konusunda herhangi bir şekilde bulaşıcı bir ortam olması mümkün gözükmüyor.

Havuzlarda da yüksek oranda klor kullanıyoruz. Tüm alanlarda gerekli dezenfeksiyonlar yapılacak. Ortak kullanım alanları sürekli kontrol altında olacak. Bireylerin de sosyal mesafe ve kurallara dikkat etmesi halinde sıkıntı olmayacak. 2019 rakamlarımızı 2022'de tekrar yakalamayı ümit ediyoruz" diye konuştu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.