Tayland'ta turist taşıyan feribotta yangın

Tayland'ın popüler bir tatil adasına gitmekte olan bir feribot alev aldı. Perşembe sabahı Tayland'ın popüler tatil adası Koh Tao'ya gitmekte olan bir feribot alev aldı.

04/04/2024 22:30
Tayland'ta turist taşıyan feribotta yangın

Tayland'ın kötü şöhretli Ölüm Adası'na (Koh Tao) giden bir feribotta yangın çıkınca panik halindeki turistler denize atladı. Makine dairesinde çıkan yangın nedeniyle yolcular, kurtulmak için kendini denizin soğuk sularına bıraktı. T24'te yer alan habere göre, polis ve sahil güvenlik, gemideki 97 turist ve 11 mürettebatı kurtardı. Dumandan etkilenen çok sayıda yolcu hastaneye kaldırıldı.

Koh Tao Polis Karakolu amiri Chokchai Sutthimek, şunları söyledi: "İlgili gemi, aynı zamanda kargo teknesi olarak da hizmet veren bir gece feribotu olan Ko Jaroen 2'ydi. Yangın, tekne denizin ortasındayken ve Koh Tao'daki iskeleye yaklaşırken makine dairesinde meydana geldi ve yolcular arasında paniğe neden oldu, bazıları denize atladı ve sahil güvenlik tarafından denizden kurtarıldı. Koh Tao'daki yetkililerden ve tekne operatörlerinden raporu aldıktan sonra, tüm yolcuları ve mürettebatı kıyıya geri tahliye etmek için hızla bir kurtarma botu gönderdik." Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için soruşturma başlatıldı.

Koh Tao, 2014 yılında İngiliz sırt çantalı gezginler Hannah Witheridge ve David Miller'ın öldürülmesinin ardından Ölüm Adası olarak adlandırılmıştı. Adada meydana gelen ve açıklanamayan çok sayıda turist ölümü sebebiyle ada lanetli olarak damgalandı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.