Tayland satışları durdu

Tayland'da hafta başında sıkıyönetim ilan eden ordu, ülke yönetimine el koydu. Bu durum, ülke turizmini de derinden etkiledi. Almanya'da Tayland satışları durdu. Tayland tatili satın alanların ücretsiz iptal veya değiştirme yapabileceği açıklandı.

31/12/2019 23:40
Tayland satışları durdu

Tayland ordusunun başında bulunan General Prayuth Chan-ocha, ordunun yönetime el koyduğunu, ülkede düzeni sağlayıp siyasi reform yapacağını söyledi. Sıkı yönetimle birlikte ülkede gece 22.00’den sabah 05.00’e kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Tayland turizm bakanlığı tüm yabancı turistlerin sokağa çıkma yasağına rağmen otelden havalimanına ve tersi istikamette seyahat edebileceklerini bildirdi.

Askeri yetkililer tüm yabancı turistlerin güvenliğinin sağlanacağı yönde garanti verdiklerini bildirdi ve yabancı turistlerin ülkede alışılmış şekilde tatillerine devam edebileceklerini söyledi. Ancak turistlerin de (Otel-havalimanı transferi hariç), sokağa çıkma yasağına uymaları gerektiği hatırlatıldı.

TUI’den ilk tepki…

Ülkenin başkenti Bangkok’ta 59, ülkede toplam 640 yolcusu bulunan Alman TUI tur operatörü, şimdilik turistleri acil geri çağırma gibi bir aksiyona ihtiyaç duyulmadığını ancak Tayland tatili satın alan müşterilerine bu paketi ücretsiz değiştirme veya iptal etme imkanı sunduklarını belirtti.

Alman medyasına göre diğer Avrupalı tur operatörlerinin de yakın zamanda benzer tepkiler vermesi bekleniyor. Aynı basına göre çoğu Alman tur operatörleri 30 Mayıs’a kadar tüm yeni Tayland satışlarını durdurdular. (tourexpi)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.