Tatilciler bayramda ne kadar harcadı?

Günümüzde birçok kişi bayramlarda evde olmak yerine tatil yörelerine gitmeyi tercih ediyor. Ramazan Bayramı’nda da tatil satışlarında patlama yaşandı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Tatilciler bayramda ne kadar harcadı?

Tatilsepeti.com Yönetici Ortağı Kaan Karayal, yaptıkları araştırmaya göre, bayram haftasında yurtiçinde tatile çıkanların konaklama ücreti olarak yaklaşık 75 milyon TL harcadıklarını tahmin ettiklerini söyledi.

Tatilsepeti.com, Ramazan Bayramı’nı da içine alan dokuz günlük dönemde on binlerce kişiyi tatile gönderdi. Tatilsepeti.com’un verilerine göre, bu dönem için en çok tercih edilen yerler ise Antalya, Bodrum, Çeşme, Kuşadası ve Kıbrıs oldu.

Tatilsepeti.com Yönetici Ortağı Kaan Karayal, bayram döneminde son dakika rezervasyonlarının da yoğun talep gördüğünü belirtti ve şunları söyledi: “Tatilsepeti.com olarak yaptığımız araştırmaya göre, bayramı da içine alan 18 Ağustos-26 Ağustos tarihleri arasındaki dönemde yurtiçinde tatile çıkanların konaklama ücreti olarak yaklaşık 75 milyon TL harcadıklarını tahmin ediyoruz.

Ramazan Bayramı’nın son iki gününün hafta içine denk gelmesi, birçok çalışanın yıllık izinlerini de kullanarak tatili uzatmalarına imkan sağladı. Bu günlere denk gelen 9 günlük tatil satışlarına yoğun talep oldu. Verilerimize bakarak genel bir ortalama vermek gerekirse, daha çok 30-40 yaş arasındaki kişilerin tatile çıktığını söyleyebiliriz.
 
Ayrıca, evli ve çocuklu olan kişiler daha çok her şey dahil konseptli tesisleri tercih ederken, bekarlar genellikle eğlence mekanlarının yoğun olduğu yerlerde konakladılar. Geçen yıl bayram döneminde daha çok yurtdışı tatilleri tercih edilirken bu yıl çoğunlukla yurtiçi seçenekler talep gördü.”

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.