Tatil için Ramazan'ı beklemeyin!

Ramazan'da fiyatlar ucuzlayacak diye düşünenler yanılıyor. Son 2 yıldır yaz dönemine denk gelen Ramazan ayı bu sezon da oteller açısından ‘Promosyon’ ağırlıklı geçecek ama, indirimler sınırlı olacak.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Tatil için Ramazan'ı beklemeyin!

Ancak bu yıl Güney ve Ege’deki otellerde yabancı turist sayısındaki artışa bağlı olarak ağustos ayında doluluk oranlarının yüksek olacak olması nedeniyle Ramazan ayında gecelik konaklama indirimleri sınırlı olacak. Özelliklikle Güney’deki oteller Ramazan ayı döneminde geçen iki yılda olduğu gibi büyük oranlı fiyat indirimine gitmeyecek.

Yerli tatilci için yüksek sezonun iki aydan az bir süreye sıkışması temmuz ayında ve ağustos ayının ilk 10 gününde fiyatlarda yüksek artışa neden olurken, Ramazan ayında gecelik konaklama fiyatlarının ağırlıklı olarak yüzde 10 düzeyinde inmesi bekleniyor. Buna karşılık herşey dahil sistemiyle çalışan birçok beş yıldızlı tatil köyü söz konusu dönemde ne yerli ne de yabancı turistlere yönelik indirim yapmayacak. Antalya Kemer’deki Rixos Sungate Genel Müdürü Cem Uzan, Ramazan ayının gelmesi ile yerli  turiste yüzde 10-15 arası indirim yapacaklarını dile getirdi.

 

MÜŞTERİ SAYISI AZALMAYACAK...

Ayrıca iftar, sahur yemekleri, eğlence aktiviteleri yapılacağını bildiren Uzan “Yerli turiste uygulanan indirim yabancı turist için geçerli olamayacak” dedi. Yine Antalya’da faaliyet gösteren Titanic Otel’in Genel Müdürü Gökhan Özbatır ise fiyatlarında yüzde 10 indirim yapacaklarını söyleyerek “Şu an doluluk oranlarımız maksimum düzeyde, geçtiğimiz yıl da şahit olduğumuz gibi Ramazan ayında yerli turist sayısında bir azalma olmayacak ve fiyatları  müşteri çekmek amaçlı indirceğiz”  diye konuştu.

 

EGE'DE GÜNLÜĞÜ 18 EURO'YA TATİL...

Ege ve Güney’de ağustos ayında fiyat indirimi pek gündeme gelmezken, alternatif turizm olarak adlandırılan ve ağırlıklı olarak muhafazakar tatilcilere hitap eden otellerde büyük oranlı fiyat indirimleri dikkat çekiyor. 5 yıldızlı Şah Inn Paradise, Ramazan döneminde sezonda 90 Euro düzeyinde olan kişi başı gecelik fiyatını 35 Euro’ya çekti. Alanya’daki Bera Hotel sezonda kişi başı fiyatı 102 Euro iken Ramazan dolayısıyla 39 Euro’dan oda satışı yapacak. Tuğrul Suit 70 Euro olan gecelik fiyatını 18 Euro’ya kadar indirdi. Kampanyalar sadece fiyatla sınırlı değil. Otellerde sabah, öğle ve akşam yemeklerinin yanı sıra iftar ve sahur yemekleri de verilecek. Havuzlar bazı otellerde gece yarısına kadar, bazılarında ise sahura kadar açık tutulacak. Tüm aktiviteler sahur saatine kadar müşterilere açık olacak, Tesislerde dolulukların Ramazan ayı boyunca yüzde 50’lerde seyretmesi bekleniyor.

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.